Geslaagde tweede editie Steenbergen Amb!ance 

STEENBERGEN – Steenbergen Amb!ance heeft afgelopen zaterdag rond de 1200 bezoekers getrokken. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar. De sportzaal van ’t Cromwiel was voor de tweede keer omgetoverd tot een feestzaal waar jong en oud los kon gaan op een verscheidenheid aan muziek. 

Amb!ance is de najaars-variant van Steenbergen Live! waarvan de organisatie in handen is van 2K Music. Zij hebben inmiddels de nodige ervaring opgebouwd met het organiseren van feesten in Steenbergen. Amb!ance is volgens organisator Erik Scherpenisse een ‘feel good evenement’, waarmee ze een divers publiek proberen te trekken. “De avond is bewust vroeg gestart om 19:30 uur, omdat we weten dat de wat oudere feestgangers graag vroeg op stap gaan. We hadden de populaire zanger Raymond Hermans al vroeg geprogrammeerd en toen Jody Bernal om 21:30 kwam stond de tent eigenlijk al op z’n kop.”

Dak eraf

Later op de avond traden onder andere Joey Oerlemans, Moombah Ruud en het duo PartyfrieX op. Bij de hit ‘Ik moet zuipen’ van dit duo vloog het bier met liters door de lucht. De bij de jeugd populaire DJ Jantje mocht met zijn snoeiharde muziek het dak eraf blazen.

Erik Scherpenisse heeft als DJ zelf The 90’s & Zero’s voor zijn rekening genomen. “Dat was heel tof om te doen. Ik ben zelf in die jaren begonnen met draaien en ik heb geprobeerd die vibe van toen erin te brengen. Er hing een hele goede sfeer.” 

Hit the 90’s & Zero’s

Scherpenisse denkt zelfs dat er zo’n publiek is voor de muziek uit die tijd, dat het volgende feestje op de rol dat thema meekrijgt. “Op 19 januari 2019 organiseren we in ’t Cromwiel Hit the 90’s & Zero’s. “Die 90’s feesten blijven ongekend populair, maar de Zero’s blijven nog een beetje onontgonnen gebied waar we iets mee willen doen. Dat trekt publiek vanaf een jaar of twintig tot in de veertig.”

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl