Geslaagde spinningmarathon voor Alpe d’Huzes

STEENBERGEN – De spinningmarathon die Ellis van Loenhout en Natasja Koops Dubbeld van Alpe d’Huzes-team 2thepoint gisteren organiseerden bij FeelGoodClub Dinami in Steenbergen heeft een bedrag van 2870 euro opgeleverd voor de strijd tegen kanker.

De opbrengst was ver boven de verwachting van Ellis en Natasja, die inclusief de donaties die zij tot nu toe mochten ontvangen inmiddels ruim 3700 euro hebben ingezameld voor het goede doel. ,,We streven naar 5000 euro, dus het gaat de goede kant op.’’

De Sint Philipslandse Natasja deed, met een ander team, al twee keer eerder mee aan Alpe d’Huzes. Voor Ellis, afkomstig uit Oud-Vossemeer, wordt het op 2 juni de eerste keer dat zij de beroemde Tour de France-berg Alpe d’Huez gaat beklimmen.

Wielrenster met een 'beperking'

Tegen het fietsen op zich, ziet ze niet op: Ellis won in binnen- en buitenland namelijk al meerdere hoofdprijzen bij wedstrijden voor wielrensters met een lichamelijke beperking. De Oud-Vossemeerse lijdt echter aan Cerebrale Parese; als gevolg van vier herseninfarcten voor haar geboorte, heeft zij moeite met het bewegen van de rechterkant van haar lichaam. ,,Daarom heb ik iemand naast me nodig om me onderweg terzijde te staan.’’ Een ‘taak’ die Natasja graag voor haar rekening neemt.

7 uur lang op de spinningfiets

Beide vrouwen zijn vaste klant bij Dinami, waar gisteren zodoende al voor de tiende keer een spinningmarathon voor het goede doel werd gehouden. In voorgaande jaren gebeurde dat in samenwerking met de Steenbergse Roparunteams en Ankie Stoer!

Wethouder Cors Zijlmans verrichtte klokslag twaalf uur gistermiddag de ‘aftrap’, prees het initiatief van 2thepoint, en fietste zich ook zelf in het zweet voor de strijd tegen kanker, ‘waar we in onze omgeving allemaal wel mee te maken krijgen en dan raakt het je des te meer’. Iets waarover zowel de wethouder als Ellis van Loenhout helaas kunnen meepraten.

Acht uur lang waren gisteren alle spinningfietsen bij Dinami bezet. Van de zestig deelnemers spande Mariette Tacx uit Nieuw-Vossemeer de kroon, door maar liefst zeven uur lang mee te doen aan het evenement.

Wie ook een bijdrage wil leveren, kan 2thepoint steunen via http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/2thepoint