Geslaagde jeugdvoetbaldag opende het voetbalseizoen voor NVS

NIEUW-VOSSEMEER – Op de laatste dag van de zomervakantie kregen de jeugdspelers van N.V.S. en hun vriendjes en vriendinnetjes afgelopen zondag een prachtige openingsdag van het nieuwe voetbalseizoen voorgeschoteld.

Een veertigtal spelers en speelstertjes kregen daarbij tijdens het ochtendprogramma   speciale voetbaltrainingen om te techniek te verbeteren. De deelnemertjes werden hierbij getraind door een aantal selectiespelers en speelsters vanuit de damesteams.

Dat de dames steeds prominenter op de voetbalvelden aanwezig zijn, zal misschien toch wel te maken kunnen hebben met de successen van onze Oranje Leeuwinnen. N.V.S. heeft volgend jaar dan al wel 50 jaar damesvoetbal binnen de gelederen, toch gaat de vereniging pas komend seizoen voor het eerst de competitie in met twee damesteams.

Sportlunch

Naast het spelprogramma dat de kinderen kregen voorgeschoteld werd er ook gezorgd voor een gezonde en smakelijke sportlunch. Rick Prop van Spar Nieuw-Vossemeer maakte dit mogelijk en hij zorgde ervoor dat alle kinderen konden smikkelen en smullen van alle meegebrachte lekkernijen.

Om niet direct met een volle maag de sportmiddag te hoeven hervatten, zorgden vooral de dames ervoor dat de kinderen werden getrakteerd op een leuk uurtje entertainment.

Met goed getrainde lachspieren, soms ook een gewonnen prijsje en een inmiddels aardig verteerde lunch mochten de deelnemers de dag gaan volmaken met een voetbalprestatieprogramma. De deelnemers konden daarbij hun vaardigheden tonen in de Pannakooi, op de 50 meter sprint, bij het hardste schot, op het gatendoel, in de een-tegen-een partijtjes en bij de inworp. Voor de meest vaardige kinderen stonden leuke prijzen klaar.

Zo hebben de Ronaldo’s, Messi’s en Ibrahimovices van N.V.S. en hun eventueel toekomstige teamgenootjes voor een klein deelname bedrag kunnen genieten van een schitterende voetbaldag. Ze staan dan ook te popelen om de bal weer te laten rollen.

(Door Jan Kruit)