Geslaagde eerste dag van knuffeltoer Ankie Stoer

STEENBERGEN – Op de eerste dag van de ‘knuffeltoer’ die Ankie Stoer! deze week maakt langs kinderziekenhuizen en Ronald McDonaldhuizen in Nederland hebben de teamleden meteen flink uitgedeeld. ,,De reacties van de kinderen en de medewerkers waren overweldigend,’’ verhaalde Shirley van Overveld, vlak voordat de vriendengroep op een camping in Ter Aar naar de voetbalwedstrijd Nederland-Chili ging kijken.

Ankie Stoer!, een gezelschap dat je supporter van Shirley’s Stichting Ankie zou kunnen noemen, vertrok vanmorgen klokslag negen uur vanaf de Markt in Steenbergen voor de estafettetocht, waarvan de eerste tussenstop was gepland bij het Sophia-kinderziekenhuis (onderdeel van het Erasmus MC) in Rotterdam. Ook het Ronald McDonaldhuis aldaar stond op het programma.

Gastvrij

Honderden adoptie-beren werden uitgedeeld aan de kinderen in de polikliniek en het ‘gasthuis’ voor de jeugdige kankerpatiëntjes en hun familie. Voor Shirley van Overveld helaas bekend terrein; zij verloor haar dochter Ankie aan de vreselijke ziekte. ,,Het was voor mij zodoende heel herkenbaar en het voelde ook wel als ‘thuiskomen’. We werden zeer gastvrij ontvangen. Dat we de gelegenheid kregen om persoonlijk de knuffels en de bolkerkarren mochten uitreiken, gaf ons allemaal een goed gevoel.’’

Sponsorbijdragen

De bolderkarren waren een bijdrage van de Koos Moerenhout Classic, die lokale goede doelen steunt en voor het tweede achtereenvolgende jaar ook Stichting Ankie steunde. ,,Een organisatie die breed gedragen wordt in de samenleving,’’ stelde Koos Moerenhout vanmorgen bij de start. Ook de plaatselijke Karwei deed overigens een duit in het zakje, door korting te verlenen. Jumbo schonk 250 euro aan boodschappen en de Hema sponsort beddengoed, dat Ankie Stoer! later deze week gaat overhandigen.

Goed slapen

Morgen gaan Jos en Henny Cuelenaere, Jeanne en André Schrauwen, Sam en Wilma Dihal, Jolijn Smout, Paola de Kock, Arthur Grootegoed, Carien Free, Jos en Ria Lauwen en Shirley van Overveld zelf weer verder op weg. Lopend en fietsend: eerst naar het hoofdkantoor van KiKa in Amstelveen en dan door naar het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam.

Met de positieve ervaringen van vandaag én de derde WK-zege op rij van Oranje, zullen zij vannacht ongetwijfeld goed slapen in de trekkershutten en de meegereisde camper. De overnachtingskosten betalen zij allemaal uit eigen zak: alle inkomsten zijn immers voor het goede doel. 

KijkopSteenbergen.nl volgt Ankie Stoer! heel de week op haar bijzondere tocht door Nederland, dus hou morgen de update in de gaten!