Geslaagde 21e editie Voverdi Fietsdriedaagse

DINTELOORD – In opperbeste stemming kwamen de deelnemers aan de Fietsdriedaagse van volleybalvereniging Voverdi donderdagavond aangefietst bij sporthal de Buitelstee. Elke dag is er 30 kilometer gefietst in de regio en nu werd het evenement feestelijk afgesloten met een drankje en een loterij. Er waren dit jaar 246 deelnemers.

Het was nog wel even spannend of de weersomstandigheden goed genoeg waren om te fietsen. Vooral woensdag leek ‘code oranje’ nog roet in het eten te gooien, maar dat werd uiteindelijk juist een mooie avond om te fietsen. “En ook vandaag, op onze laatste avond, regende het nog een half uur van tevoren, maar onderweg hebben we geen spatje gehad”, aldus Frank Vester, woordvoerder van het evenement.

Doldwaze donderdag

Naast de loterij die traditiegetrouw op de afsluitende avond veel deelnemers trekt, was er dit jaar ook een prijs voor de leukst verklede fietser tijdens de zogenaamde ‘doldwaze donderdag’. De vier vriendinnen die aan komen fietsen denken daar een goede kans op te maken. Ze zijn feestelijk verkleed en geschminkt. “Er is onderweg veel naar ons getoeterd en gezwaaid. We hebben het hartstikke gezellig gehad, maar zijn nu wel blij dat we er zijn, want het was niet zo makkelijk fietsen in die kleren”, vertellen Tessa Stoll, Dyenne van de Ree, Ingrid Beulecke en Kim Schunselaar.

Lekkere hapjes

Even verderop zet het echtpaar Van Sprang uit Dinteloord hun fietsen in de rekken. Van vermoeidheid is geen enkele sprake, ondanks de flinke tegenwind. “Nee hoor, want we fietsen regelmatig. Het waren drie leuke dagen en we hebben het mooi droog gehouden. We werden ook flink verwend onderweg met lekkere hapjes tijdens de stops, zoals vandaag een ijsje”.

Op het terras van de Buitelstee kunnen de sportieve Dinteloorders proosten op een geslaagde fietsdriedaagse en zich verheugen op de editie van volgend jaar.