GESLAAGD!!!!

STEENBERGEN – Bij vele tientallen huizen in de gemeente Steenbergen ging vanmorgen de vlag uit. Het verlossende bericht dat zoon of dochter des huizes geslaagd was, kwam binnen en dat betekende dat de schooltas linea recta naar de vlaggenmast werd verwezen. Voor de één een bevestiging voor de ander toch nog een opluchting. Voor alle geslaagden van dit jaar geldt dat het voor hen maar een vreemd afscheid van de middelbare school is.

De Welbergse Anna van Ramshorst (16) verwoordt het mooi: “Op onze laatste schooldag wisten we niet dat het de laatste schooldag zou blijken te zijn. We ervaren niet de spanning rond het Centraal Eindexamen. We nemen geen afscheid nemen van het schoolgebouw waar je jaren rondliepen en van de leerkrachten en leerlingen waar we elke dag mee te maken hadden. Het is allemaal anders.” Ook het galabal en de grootse eindexamenfeesten vallen in het water:  “Maar gelukkig mogen we inmiddels al weer wat, dus we gaan het wel een beetje vieren,” aldus een terecht trotse Anna.

Namens de Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen een welgemeend gefeliciteerd voor alle geslaagden!

Ook op Welberg ging bij veel huizen de vlaggen uit. Deze plaatselijke jongeren waren allemaal dolgelukkig met het papiertje zij binnenkort officieel in ontvangst mogen nemen.

Bianca van Merode (17) slaagde voor Basis aan het Prinsentuin College in Halsteren. Ze gaat nu de opleiding Paardensport en Houderij volgen in Goes.

Linde Catsburg (15) haalde haar Mavo-diploma aan het Roncalli en gaat naar de Hotelschool in Bergen op Zoom.

Djerrel Bakx (16) heeft zijn Basis-diploma op zak van ‘t Rvelijn en gaat Procestechniek studeren aan het Makiezaat-college in Bergen op Zoom

Joost de Groen (16) haalde aan ’t Rijks zijn Mavo-diploma en gaat nu naar de militaire opleiding VeVa in Teteringen.

Roel Bijl haalde zijn papiertje van de Havo en vertrekt naar de opleiding Chemische Technologie aan Avans Hogeschool Breda

Anna van Ramshort (16) haalde ook haar Havo diploma aan het Roncalli en gaat nu Bedrijven Business en Food Business studeren aan de HAS in Den Bosch.

Eline van Vugt (16) haalde aan het Roncalli haar Mavo-diploma en gaat nu naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Jacco Loos (19) behaalde zijn VWO-diploma aan ‘t Rijks en studeert in het nieuwe schooljaar Technische Natuurkunde aan de TU Delft.

Tim Wanders zegt ’t Rijks vaarwel met een Havo-diploma op zak. Hij vertrekt naar de opleiding International Business op Avans Hogeschool Breda.

Door Dasja Abresch