Gerard Baten nam afscheid als voorzitter heemkundekring

STEENBERGEN – De leden van heemkundekring De Steenen Kamer wisten even niet wat ze hoorden toen voorzitter Ger Baten afgelopen maandag de ledenvergadering begon met de mededeling dat de opening tevens zijn laatste agendapunt zou zijn. Direct daarna gaf hij de voorzittershamer over aan Hanneke Meulblok. Overigens neemt de vereniging nog lang geen afscheid van de bevlogen oud-voorzitter. Om dat te benadrukken werd hij tijdens de vergadering benoemd tot erelid van De Steenen Kamer.

Eerder dit jaar deed het bestuur via deze courant een oproep om tot een nieuwe voorzitter te komen. Zoals verwacht stonden de belangstellenden niet in rijen van drie voor de deur te trappelen. Met de toevoeging van twee nieuwe bestuursleden, Philip Damen en Geo Pelle, kwam er echter wel ruimte om een kleine stoelendans te doen. Nieuwkomer Pelle neemt het penningmeesterschap over van Hanneke Meulblok waardoor zij door kan schuiven naar de voorzittersstoel. Robert Catsburg is en blijft secretaris.  

Erelid

Hoewel Baten het liefst met stille trom een stapje terug had gedaan, kwam hij er volgens troonopvolger Meulblok “zo gemakkelijk niet vanaf “.  “Gerard, wij hebben jou leren kennen als een fijne man die zich met heel veel humor en inzet voor onze heemkundekring heeft ingezet. Je hebt heel veel kennis en drive aan deze club gegeven. Je hebt aangegeven dat je meer tijd vrij wilt hebben om leuke dingen te doen. Daar hebben we natuurlijk alle begrip voor, maar al ben je dan uit het oog van het bestuur, je bent zeker niet uit het hart. We hopen nog heel lang van jouw expertise gebruik te mogen maken.”

Steenbergs dialect

Als dank voor alle jaren inzet werd Baten uitgeroepen tot erelid van de heemkundekring. De rasechte Steenbergenaar zal er dubbel en dwars gebruik van maken, want hij heeft nog de nodige plannen op de plank liggen, waaronder een onderzoek naar het Steenbergse dialect.