Geplande autocross in Nieuw-Vossemeer gaat niet door

NIEUW-VOSSEMEER – De Autocross verenigingen de Kempencross en EZHACO zijn een samenwerking aangegaan en zouden vervolgens op 26 en 27 augustus een grote autocrosswedstrijd op een circuit aan de Zeeweg houden. Volgens de facebookpagina van EZHACO is deze cross echter afgelast en is de verleende vergunning afgezegd. Dit omdat er geen crossterrein beschikbaar kwam.

De wedstrijd zou dan in het teken staan van de Midzomercup voor de Bangerstox. Dit is een klasse die volgens de organisatie garant staat voor veel spektakel want het is een ‘full contact klasse’ waarbij op een deukje of koprol meer of minder niet wordt gekeken. Daarnaast zouden ook de Stockcar F1 coureurs hun opwachting maken met hun zelf gebouwde auto’s. Het gaat hierbij om flinke bolides met dikke Amerikaanse v8 motoren onder de kap. Naast deze klasse zouden ook de jeugd-, standaard-, toerwagen-, sprinters- en kevercoureurs aan de start verschijnen. 

Toch geen terrein gevonden

Volgens de facebook pagina van EZHACO is de vergunning afgezegd. De organisatoren hebben namelijk volgens Marc van der Leest van deze club geen terrein kunnen vinden om de cross te houden. Dat betekent dat ook de geplande drie-uur-cross op zaterdagavond niet doorgaat en de 40 deelnemers die zich hadden ingeschreven niet naar Nieuw-Vossemeer komen. 

De redactie van Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl heeft bevestiging gevraagd bij beide organiserende verenigingen. Tot op heden is hier nog geen reactie van gekomen.