Genootschap van de Meermin

In 2022 vieren we het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen. Ook bestaat de gemeente dan 25 jaar in de huidige vorm. We gaan deze bijzondere mijlpaal met en voor alle inwoners vieren. Als Genootschap van de Meermin, ca. 40 ambassadeurs uit alle kernen, geledingen en leeftijdsgroepen, nemen wij hierin het voortouw. Wij initiëren, coördineren en organiseren het programma in 2022, graag samen met jou! Wil je een activiteit bij ons aanmelden en/of een idee met ons delen? Neem dan contact op via 2022@gemeente-steenbergen.nl.

Wie zijn wij? We stellen ons graag aan je voor.


Ik ben Viënna de Koning, 23 jaar oud en ik woon al mijn hele leven in Steenbergen. Ik ben mede-eigenaresse van Grand Café de Keuning te Steenbergen.

Daarnaast ben ik actief bij verschillende organisaties. Zo ben ik penningmeester bij Koninklijke Horeca Steenbergen en algemeen bestuurslid (evenementen) bij Ons Steenbergen.
Ondernemen zit bij ons in het bloed en ik heb er ontzettend veel zin in om iets moois voor 2022 weg te gaan zetten!

Ik ben Robert Catsburg, 51 jaar. Ik ben geboren in Oostburg, maar woon met mijn gezin al 16 jaar op de Welberg. Ik werk als hoofd productontwikkeling bij een Jam- en fruitvulling fabriek.

In mijn vrije tijd maak ik een radioprogramma bij de SLOS. Ik heb boeken geschreven over de oorlogshistorie en bevrijding van Steenbergen en de Slag om de Schelde. Deze boeken kun je in de lokale boekenwinkel vinden. Ik ben actief als secretaris van de Steenbergse Heemkundekring De Steenen Kamer, waar ik met andere leden werk om de rijke historie van onze stad en streek bekender te maken. In het jubileumjaar 2022 hoop ik dat ik zo veel mogelijk mensen kan helpen om geweldige activiteiten te organiseren. Ook hoop ik mensen te stimuleren om mee te doen aan de activiteiten.