Genomineerden voor Steenbergse sporttitels bekend

STEENBERGEN – In de raadszaal van het gemeentehuis wordt woensdagavond 19 februari de jaarlijkse Sportverkiezing plaats. De namen van de genomineerden zijn vandaag bekend gemaakt. Zo strijden marathonloper Rudy van Mourik, biljarter Marcel Hopmans en zwemmer Wimar Lindenberg om de titel Sportman van het Jaar (2013).

Lindenberg was vorig jaar ook al genomineerd voor deze ereprijs, waarmee toen Wim Nieuwkerk ‘aan de haal’ ging, maar werd al wel uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar.

Het zwemteam van de Gummarusschool, vorig jaar gekroond tot Sportploeg van het Jaar, behoort opnieuw tot de genomineerden in deze categorie. De andere kanshebbers hierbij zijn de Springgroep Trafo senioren A en het gezamenlijke meisjes juniorenelftal van SC Welberg en NVS.

Voor de titel Sporttalent van het Jaar komen dit keer de jeugdige zwemmers Lars en Rick Bulman in aanmerking, evenals turnster Valence Bickel.

Paul Kil van Tafeltennisclub Steenbergen, Jan Knuit van de Nieuw-Vossemeerse voetbalvereniging NVS en André Smulders van de Steenbergse turnclub Trafo maken kans op de titel Sportanimator van het Jaar.

In de categorie Sportvrouw van het Jaar zijn wederom geen kandidaten.

De Sportverkiezing begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Op het programma staan, naast de huldigingen, onder meer optredens van de percussiegroep van Volharding, demonstraties capoeira (verdedigingstechniek op muziek) en hiphop/breakdance, en een presentatie over de A4 Run die de Stonemountain Runners op 9 november gaan houden.