Generale repetitie Volharding en Projectkoor voor Havenopening

STEENBERGEN – De officiële opening van de Steenbergse haven belooft een prachtig spektakel te worden. Na de korte toespraken van burgemeester Van den Belt, wethouder Zijlmans en Rabodirecteur Ed Vreman en na het hijsen van de zo begeerde Blauwe Vlag zullen vrijdagavond het imposante ‘O Fortuna’ en het ‘Fortune plango vulnera’ uit de Carmina Burana worden gezongen. Dat gebeurt door het speciale projectkoor dat rond Sasso Montanari is samengesteld. Harmonie Volharing zal het koor hierbij muzikaal begeleiden. Gisteravond was hiervoor de generale repetitie in theaterzaal ’t Evenement in ’t Cromwiel.

De vijftig leden van het projectkoor zongen gisteravond uit volle borst en uit deze derde repetitie – de tweede met Volharing samen – blijkt dat het helemaal goed gaat komen. De prachtige samenzang met de begeleiding door Volharding zal een passend startsein worden voor de festiviteiten die vrijdagavond, zaterdag en zondag in en rond de haven zullen plaatsvinden.

Avondvullend programma

Na de generale repetitie met het projectkoor oefende Volharding verder op het muzikaal avondvullend programma dat aansluitend op de officiële opening wordt gebracht. Daarbij zal ook het door Esther van de Linden gezongen ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis klinken. Zij zingt later op de avond ook nog het ‘River Deep Mountain High’ en ‘Koningin der Nacht’. Volharding brengt een aantal toppers ten gehore, waaronder ‘Fanfare of the Common Man’ en ‘Mac Arthur Park’. Uitgekeken wordt ook naar het ‘Englishman in New York’, ‘Jimmy’ van Boudewijn de Groot en het lied ‘Zie ik de lichtjes van de Schelde’. Deze worden gezongen door Erik Raaijmakers.

Persi Swing

Het programma van Volharding wordt gevolgd door een optreden van de Persi Swing Collective Bigband. Hiermee wordt de vrijdagavond om 23:00 uur afgesloten.

Tekst en foto's Volharding: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl
Foto van het projectkoor: Thomas Weezenbeek ©2017