Gemoedelijke sfeer bij Dikke Banden Race

STEENBERGEN – Spannend is het wel, want wie wil er niet winnen in de Dikke Banden Race. De ervaren speaker vroeg de rennertjes aan de start, wie van hen graag als eerste de eindstreep wilde passeren en er gingen heel wat vingers omhoog. Maar naast winst is het meedoen het allerbelangrijkste. Van de Steenbergse basisscholen hadden ruim 70 jongens en meisjes zich ingeschreven voor deze race, die deze middag wordt verreden op het parcours vanaf de Waterlinie.

De Dikke Banden Race verloopt in een gemoedelijke sfeer. De speaker noemt professioneel de namen van de deelnemers net voor de start en tijdens de race. Er wordt in drie categorieën gereden. Aan het eind ervan zullen de winnaars worden gehuldigd.

Startschot door NK deelnemer

Brent Jongenelen – die samen met Bodhi de Baat morgen tijdens het Nederlands Kampioenschap voor jeugdrenners de Steenbergse eer verdedigt – loste het startschot bij elke categorie. Hij kreeg het plagende advies om deze middag niet al zijn kruit te verschieten. De 10-jarige jeugdrenner is dat zeker niet van plan. Hij gaat morgen om 17:20 in categorie 4 van start en draagt dan het rugnummer 22. (Bodhi Baat start als eerste in categorie 6. Hij draagt rugnummer 29 en begint zijn rondes om 10:30 uur).

Kijk voor meer foto's van de Dikke Banden Race in het fotoalbum op de homepage van KijkopSteenbergen.nl

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl