Gemeenteraad roept inwoners op om mee te praten over leefbaarheid in kernen

STEENBERGEN – Dinsdagavond 15 september wordt in het gemeentehuis een beeldvormende vergadering gehouden die als onderwerp de leefbaarheid in de kernen heeft. Inwoners worden opgeroepen om te vertellen hoe hun ideeën hierover zijn. Ook wordt gesproken over het zogenaamde ‘maatschappelijk vastgoed’ zoals sportcentra en gemeenschapshuizen.

Tijdens deze beeldvormende vergadering gaan belangstellende inwoners van de kernen met elkaar in gesprek over wat zij belangrijk vinden in hun woonkern. Dit gebeurt vanwege de coronaregels in diverse groepen die in verschillende ruimtes en op gepaste afstand met elkaar in discussie gaan aan de hand van stellingen en vragen. Deze zijn in elke groep dezelfde.

Startpunt

De beeldvormende vergadering is bedoeld als startpunt voor het opstellen van een visie waarin keuzes gemaakt worden voor de toekomst van de kernen. De gemeenteraad zal de uitkomsten van de avond bespreken. Dat gebeurt eind 2020. De raadsleden nemen tijdens de oordeelvormende vergadering van 15 september – die om 19:30 uur in het gemeentehuis begint – geen deel aan de discussie. Ze kunnen wel verhelderende vragen aan de deelnemers stellen.

Aanmelden verplicht

Het aantal zitplaatsen is beperkt, daarom is aanmelden voor de vergadering noodzakelijk. Dit kan tot 14 september via het mailadres van w.swaerdens@gemeente-steenbergen.nl.