Gemeenteraad op volle sterkte aan de slag

STEENBERGEN – De Steenbergse gemeenteraad is weer helemaal op volle sterkte. Vanavond werden Ad Theuns (D66), Alex van Pelt (VVD), Jeroen Weerdenburg (CDA) en Esther Prent (Gewoon Lokaal!) geïnstalleerd. Zij vullen de zetels in van de wethouders die hun partijen hebben geleverd.

Voor Jeroen Weerdenburg was het de derde keer bij even zoveel verkiezingen dat hij niet rechtstreeks in de gemeenteraad werd gekozen, maar alsnog zijn opwachting mag maken. Alex van Pelt viel bij de laatste verkiezingen net buiten de boot om aan zijn tweede termijn te mogen beginnen, maar heeft zijn plek in de raad nu dus ook weer terug.

Esther Prent en Ad Theuns zijn nieuwkomers, waarbij wel aangetekend dat laatstgenoemde de afgelopen vier jaar als burgercommissielid actief was. Deze functie is inmiddels omgedoopt tot burgerraadslid. Daarvan zijn er vanavond elf aangesteld, onder wie twee ex-raadsleden: Jurgen Huijbregst van het CDA en Loes Baselier van D66.

De overigen zijn René Ooms (CDA), Bart en David Mees (PvdA), Bart Suijkerbuijk en Luc Aben (VVD), Theo van Es (Steenbergen Anders), Jan Veraart en Dennis van Agtmaal (Gewoon Lokaal!) en Ad Hommel (D66).

Met twaalf stemmen vóór koos de gemeenteraad uit haar midden vanavond Jeroen Weerdenburg tot  vice-voorzitter. Hij was voorgedragen door de coalitie (Gewoon Lokaal!, VVD, D66, CDA, Steenbergen Anders). De oppositie schoof als tegenkandidaat Michel Lambers (Volkspartij) naar voren.

,,Ik hoop dat u het niet druk krijgt de komende tijd,’’ zo feliciteerde waarnemend burgemeester Joseph Vos zijn plaatsvervanger met een knipoog.

Foto: De beëdiging van de burgerraadsleden.