Gemeenteraad gaat op kernbezoek in Nieuw-Vossemeer en De Heen

NIEUW-VOSSEMEER – Na het kernbezoek dat de gemeenteraad zaterdag 28 september aan Steenbergen en Welberg bracht is het dit weekeinde de beurt aan Nieuw-Vossemeer en De Heen.

Zaterdagochtend om 9:00 uur start het bezoek van de raad om 9:00 uur in De Vossenburcht. Om 9:30 uur trapt de voorzitter van het gemeenschapshuis Adrie Hommel af met een uiteenzetting van de plannen om de Vossenburcht een opknapbeurt te geven. Vervolgens gaat de raad richting Rietkreek waar men wordt bijgepraat over het initiatief ‘Rondje om de Kreek’, waarna het beeld Merijntje bezoek krijgt. Hier wordt een toelichting gegeven over het plan om dit onlangs verplaatste beeld verder uit te lichten.
Om 11:00 uur zijn de raadsleden present in de Stelle op De Heen. Op de kruising van de Dorpsweg en de Heensedijk wordt aandacht gevraagd voor de overlast door het doorgaande verkeer. Daarna worden de werkzaamheden aan de herinrichting van de haven van De Heen bezocht. Om 12:00 uur zijn de raadsleden weer terug in De Stelle. Een half uurtje later wordt het kernbezoek afgesloten.

Planning

De volgende kernbezoeken vinden plaats op 19 oktober. Dan worden Kruisland en Dinteloord bezocht.