Gemeenteraad brengt bezoekjes aan de kernen

STEENBERGEN – De gemeenteraad van Steenbergen gaat op zaterdag 9 september op ‘kernbezoek’ in Steenbergen, Welberg en Kruisland. Het doel ervan is dat de raadsleden in gesprek gaan met de stadsraad en de dorpsraden. De raadsleden willen zich laten infomeren over kansen, knelpunten en wat beter kan.

De gemeenteraad geeft aan dat ze het belangrijk vindt om van burgers te horen wat er goed gaat en wat er beter kan in de gemeente Steenbergen. Tot nu toe vindt dit voornamelijk plaats door middel van inspraak tijdens beeldvormende of oordeelvormende vergaderingen. Door op kernbezoek te gaan wil men de drempel voor bewoners nog verder verlagen om hun mening te geven en met de raadsleden in gesprek te gaan. Door deze gesprekken op locatie te organiseren hopen de raadsleden direct te horen en te zien wat kansen of knelpunten zijn en wat er beter kan.

Van start in Steenbergen

Het kernbezoek begint zaterdag om 09:30 uur in Steenbergen in Brasserie De Kaai. Het bezoek aan Welberg begint om 11:45 in dorpshuis De Vaert. In Kruisland gaat het bezoek van start om 13:30 vanaf dorpshuis Siemburg.  

Op 23 september 2017 vindt het tweede kernbezoek plaats. Dan brengt de gemeenteraad een bezoek aan de kernen Nieuw-Vossemeer, De Heen en Dinteloord.