Gemeentelijke zwembaden vanaf 1 mei open voor zwemlessen en banenzwemmen

STEENBERGEN | DINTELOORD – De zwembaden De Meermin en Aquadintel zijn vanaf 1 mei a.s. geopend voor zwemlessen, terwijl ook het banenzwemmen voor een beperkt aantal bezoekers van start gaat. Alles gebeurt conform de coronamaatregelen die worden aangepast als dat mogelijk of nodig is.

Terwijl de baden van De Meermin en Aquadintel gereed worden gemaakt middels een forse schoonmaakbeurt kijken de beide badchefs uit naar de openstelling. Leo Holierhoek van zwembad De Meermin: “Ik ben blij dat we weer van start mogen met zwemlessen en banenzwemmen. Ook fijn dat we weer abonnementen uit kunnen geven en zo tegemoet kunnen komen aan de wensen van vele bezoekers. Het abonnement kan bij aanvang gebruikt worden voor banenzwemmen en ik hoop later ook voor vrijzwemmen. Daarvoor zijn we afhankelijk van een toestemming van de veiligheidsregio.”
Badmeester Stefan van der Pluijm van Aquadintel vult aan: “Er zal wel beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn, dus we zullen het zwembad met elkaar moeten blijven delen. We doen ons best om zo veel mogelijk mensen te laten zwemmen, bijvoorbeeld door met tijdsblokken te gaan werken.”

Ook wethouder Esther Prent (sportzaken) zegt uit te kijken naar de opening: “Heel fijn dat ze dit jaar weer open kunnen. Daar snakken veel inwoners naar! Ik hoop dat iedereen elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte geeft om van de baden te genieten.”

Abonnementen

Op verzoek van inwoners worden dit jaar weer (gezins)abonnementen aangeboden. Helaas is het vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk om onbeperkt te zwemmen. Voor banenzwemmers zijn er mogelijkheden na reservering via een tijdslot. Zowel voor abonnementhouders als voor liefhebbers die een los kaartje kopen. De voorverkoop van abonnementen gebeurt tussen dinsdag 6 april en vrijdagavond 16 april. Op de websites zwembaddemeermin.nl en zwembadaquadintel.nl staan hiervoor inschrijfformulieren en nadere informatie.

Zwemlessen

Vanaf de eerste week in mei starten de zwemlessen voor jeugd tot en met 12 jaar. Er wordt les gegeven voor de diploma’s A, B en C, voor zwemvaardigheid 1 tot en met 4 en voor Snorkelen. Bij voldoende animo zullen ook lessen waterpolo en plankspringen worden aangeboden. Volwassenen kunnen trimzwemmen en banenzwemmen terwijl in beide zwembaden ook Survival mogelijk is.

Beelden bij dit artikel