Welberg

 

Over Welberg

Dicht tegen de kern Steenbergen leunt Welberg, waar de ruim 1100 bewoners trots zijn op hun eigen identiteit. Aanvankelijk ontstond Welberg door lintbebouwing langs Corneliusstraat en Welbergsedijk. Welberg is een rustige gemeenschap die naast onderdak aan de vaste bewoners ook woonruimte biedt in het voormalig klooster Stella Maris. Dit is recentelijk omgebouwd tot woonhotel voor voornamelijk Poolse mensen die werk vinden in ondermeer de kassen van het Westland.

Welberg heeft een bijzonder actieve dorpsraad en een ernergieke ontspanningsvereniging (OVW) die in het dorp tal van activiteiten organiseert. Daarnaast telt Welberg een aantal bloeiende verenigingen. Niet alleen Sportclub Welberg, die flinke groei doormaakt na de komst van het nieuwe voetbalpark, maar ook actieve clubs als MWJ De Klup en JF Kennedygroep. Welberg is bij de oude garde ook bekend als pelgrimsoord. Hier kreeg Janske Gorissen haar visioenen. Zij kreeg het geloof van een groot aantal katholieken uit Brabant en Vlaanderen. En van dorpspastoor Ermen, die haar steunde. Maar er waren ook flinke twijfels aan de gebeurtenissen. Tussen 1930 en 1950 kwam Welberg zo flink in de belangstelling. Het kapelletje aan de Hoogstraat is destijds ten behoeve van de verering van Maria gebouwd.

KijkopSteenbergen.nl

Dicht tegen de kern Steenbergen leunt Welberg, met ruim 1100 bewoners. Welberg heeft een bijzonder actieve dorpsraad en een ernergieke ontspanningsvereniging.

Contact
Molenweg 44
4651 CM Steenbergen
tel: 0167 565930
fax: 0167 563113
e-mail: info@kijkopsteenbergen.nl
Website: www.kijkopsteenbergen.nl

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven