Kruisland

 

Over Kruisland

In 1487 werd op bevel van Engelbrecht II van Nassau de Kruislandse polder drooggelegd. De nederzetting die hier ontstond nam al vrij snel de naam van de polder over. In 1682 werd Kruisland grotendeels verwoest tijdens een watersnood. Toch lieten de bewoners zich niet verslaan en langzaam groeide Kruisland tot een compact dorp. Ruim tweehonderd jaar later – in 1892 – kreeg het dorp een eigen station en tot 1934 was het aangesloten op de tramlijn tussen Oudenbosch en Steenbergen.

Omgeven door polders heeft Kruisland zijn eigenheid bewaard. Het dorp kan bogen op een hecht verenigingsleven en een actieve horeca. De grootste verenigingen zijn Sportclub Kruisland en Tennisvereniging Krego. In Kruisland is het interessante Ambacht- en Gereedschapsmuseum De Holle Roffel gevestigd. Begin september, op de tweede zaterdag en zondag in deze maand, houdt Kruisland zijn traditionele jaarmarkt.

KijkopSteenbergen.nl

Omgeven door polders heeft Kruisland zijn eigenheid. Het dorp kan bogen op een hecht verenigingsleven en een actieve horeca.

Contact
Molenweg 44
4651 CM Steenbergen
tel: 0167 565930
fax: 0167 563113
e-mail: info@kijkopsteenbergen.nl
Website: www.kijkopsteenbergen.nl

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven