Dinteloord

 

Over Dinteloord

Met 5600 inwoners is Dinteloord na Steenbergen de grootste kern. Gelegen aan het riviertje De Dintel is het een kern met historie. De geschiedenis van Dinteloord begint met de inpoldering van het Prinsenland (1605), het gebied tussen de riviertjes Vliet en Dintel. De eerste bewoners van Dinteloord waren voornamelijk Protestantse boeren uit Zuid-Holland en de Zeeuwse eilanden. Het dialect in Dinteloord is om die reden niet het Brabants, maar het Hollands.

Dinteloord wordt omgeven door vruchtbare kleigronden. Deze zorgden voor een sterke groei van de agrarische sector. In de 18e eeuw werd meekrap verbouwd, in de 19e en 20e eeuw vierde de teelt van suikerbieten de boventoon. Op Dinteloords grondgebied staat het complex van de Suikerunie, de grootste suikerfabriek van Europa in zijn soort. Hier wordt thans een groot Agro Food Cluster gerealiseerd met tal van bedrijven die Agro gerelateerd zijn. Dit project geeft een sterke impuls aan de Bio Based Economy in de gemeente Steenbergen.

In 2005 vierde Dinteloord feestelijk het 400-jarig bestaan en liet het zien waarin een kleine plaats groot kan zijn. Dinteloord heeft een levendig kernwinkelgebied met diverse gespecialiseerde winkels.

KijkopSteenbergen.nl

Met 5600 inwoners is Dinteloord na Steenbergen de grootste kern. Gelegen aan het riviertje De Dintel is het een kern met historie.

Contact
Molenweg 44
4651 CM Steenbergen
tel: 0167 565930
fax: 0167 563113
e-mail: info@kijkopsteenbergen.nl
Website: www.kijkopsteenbergen.nl

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven