Gemeente wil inwoners waakzaam houden met campagne

STEENBERGEN – Helaas is het coronavirus weer aan een opmars bezig en worden we dagelijks vanuit de regering bijgepraat over de coronaregels. Ook op gemeentelijk niveau wordt er van alles gedaan om ervoor te zorgen dat inwoners zich aan de maatregelen houden. Dat is de afgelopen tijd al gebeurd via posters met daarop teksten als ‘Hou vol’ en ‘Blijf samen vechten’ die overal in de gemeente hangen, maar nu worden daar de persoonlijke verhalen van inwoners uit alle kernen aan toegevoegd.

De gemeente geeft aan zoveel mogelijk samen met haar inwoners op te willen trekken in de strijd tegen het virus. Volgens Cora van Staalduinen, communicatieadviseur van de gemeente, kan de boodschap dan ook niet genoeg herhaald worden. “Toen de besmettingen rond juli weer toenamen, zijn we rond de tafel gaan zitten over hoe we onze inwoners het beste kunnen bereiken. Er is immers al zoveel informatie, maar deze verhalen komen van dichtbij en worden verteld door bekende gezichten.”

“Corona is geen spelletje”

Elke twee weken wordt er nieuw interview geplaatst op de social mediakanalen van de gemeente Steenbergen en op de informatiepagina’s in de Steenbergse Bode. Hakim Tampoebolon (SLOS) heeft in de serie bijvoorbeeld Joke de Neve van Boerderijwinkel Zuiderhof gefilmd, maar ook vertegenwoordigers vanuit de sport en carnaval, en het indrukwekkende verhaal van Jack Bosters uit Nieuw-Vossemeer. De eigenaar van ’t Wagenhuis werd zelf hard getroffen door corona en spreekt dus uit eigen ervaring met de woorden: “Let op mensen, corona is geen spelletje.”
Er zijn acht verhalen die als overeenkomst hebben dat ieder persoon vertelt hoe hij of zij deze periode heeft beleefd, wat ze hebben meegemaakt en waar ze tegenaan lopen.

Voorkomen dat situatie verslechterd

De gemeente Steenbergen valt nog in de categorie “waakzaam”, al steeg het aantal geregistreerde personen dat positief is getest (geweest) op het coronavirus vorige week van 112 naar 122. Volgens loco-burgemeester Wilma Baartmans wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat we terechtkomen in de categorie “zorgelijk” of laat staan in de categorie “ernstig”. Als voorbeeld noemt ze de gesprekken die de afgelopen tijd zijn gevoerd met (horeca)-ondernemers bij wie is vastgesteld dat zij, om uiteenlopende redenen, moeite hebben met het naleven van de coronamaatregelen. Volgens Baartmans zijn de gesprekken positief verlopen.

Aanvragen kermissen worden kritisch bekeken

Verder geeft de gemeente aan dat ze nauwe contacten met de jeugd en met organisatoren van activiteiten en evenementen onderhoudt. “Het uitgangspunt is niet dat we die initiatieven willen verbieden, maar we moeten er wel zeker van zijn dat een en ander coronaproof kan verlopen. Dat geldt ook voor het organiseren van kermissen. Per 1 oktober komt het verbod daarop in onze veiligheidsregio te vervallen, maar het is dus zeker niet zo dat wij automatisch toestemming geven wanneer er aanvragen worden ingediend. Veiligheid gaat nu eenmaal boven alles, daarover is iedereen het gelukkig wel eens.”

Foto: In de nieuwe campagne van de gemeente vertellen bekende gezichten uit alle kernen welke impact het coronavirus op hen heeft. Doel is om inwoners te motiveren zich aan de coronamaatregelen te blijven houden.

Door: Nicole van de Donk