Gemeente verlaagt betonblokken op Steenbergseweg na klachten

DINTELOORD/STEENBERGEN – De gemeente heeft de betonblokken die onlangs op de Steenbergseweg in Dinteloord zijn geplaatst, een stuk verlaagd. Dit is gebeurd na klachten van inwoners over het slechte zicht op de weg en gevaarlijke verkeerssituaties die daarop volgden. De blokken zijn geplaatst om de snelheid van het verkeer op de Steenbergseweg naar beneden te brengen. Dat is onlangs afgesproken in de gemeenteraad omdat de herinrichting van de weg nog is uitgesteld. 

“We wisten inderdaad wel dat er verkeersremmende maatregelen zouden komen, maar we zijn compleet verrast door deze enorme betonblokken. Natuurlijk hoeft de gemeente niet van tevoren met ons te overleggen, maar het zou in dit geval wel handig zijn geweest. Het regent klachten van mensen die niet over de blokken heen kunnen kijken. Als je een wat hogere auto hebt, gaat het nog wel, maar in een kleine Opel Corsa zie je niks”, zegt Hakim Tampoebolon, voorzitter van de Dorpsraad. 

Gemeente: omwonenden waren op de hoogte via een brief

De gemeente zegt in een reactie dat de bewoners en direct omwonenden van de Steenbergseweg wel degelijk zijn geïnformeerd via een brief die huis aan huis is bezorgd. “Een met de aankondiging op 12 mei met daarbij het schetsontwerp en een brief op vrijdag 4 juni, met de planning van de werkzaamheden”, aldus Cora van Staalduinen van de afdeling communicatie van de gemeente Steenbergen. Op de vraag of er wel goed is bekeken of die blokken geschikt zijn voor de weg, zegt de gemeente dat er een verkeerskundige betrokken is geweest bij het ontwerp.

D66 stelt vragen over de kwestie

Inmiddels heeft Tim Huisman van D66 vragen gesteld aan het college over de betonblokken. “Het plaatsen van de blokken komt de verkeersveiligheid niet ten goede, integendeel juist. De eerste verkeersongelukken zijn al gemeld. En door de onlogische plek van de blokken stroopt het in- en uitgaande verkeer op. Wat gaat u hieraan doen?’

Ook PvdA klimt in de pen

Nadat hij hoorde dat er vandaag een ongeval bij de blokken heeft plaatsgevonden klom ook Nadir Baali, fractievoorzitter van PvdA in de pen. Hij wil van het college weten of er al meer ongeval situaties zijn geweest. Ook wil hij weten welke kosten er zijn gemaakt en waarom er niet gekozen is voor verkeer remmende in plaats van snelheid remmende maatregelen en hij vraagt zich af of het niet mooier kan en wat dat zou kosten. Vervolgens verwijt Baali het college dat er ‘in Dinteloord op zeer gebrekkige en vooral trage wijze met inwonersparticipatie wordt omgegaan’ en vindt de ‘onveilige Steenbergseweg in Dinteloord een voorbeeld van gebrekkig participatiebeleid’.

Foto’s: Op dinsdag zijn de betonblokken die de snelheid van de weggebruikers op de Steenbergseweg naar beneden moet brengen, een stuk verlaagd. Er kwamen namelijk klachten binnen over het slechte zicht. Op de foto met de vrachtwagen is te zien dat er op de Steenbergsweg al gewerkt werd met wegversmallingen om de snelheid van voertuigen te temperen. 

Door: Nicole van de DonkFoto’s: Peter Vermeulen

Beelden bij dit artikel