Gemeente Steenbergen biedt meer mogelijkheden voor buiten sporten

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen biedt inwoners, verenigingen en sportclubs nieuwe mogelijkheden om buiten te sporten. Buitensport kan onder begeleiding niet alleen op sportparken, maar wordt nu ook toegestaan op bepaalde locaties in de openbare ruimte. Ook binnensporters die gezamenlijk en onder begeleiding weer lekker in beweging willen komen, kunnen van deze buitenlocaties gebruik maken. Dat dan wel binnen geldende corona-richtlijnen.

Verenigingen en sportclubs zijn vandaag geïnformeerd over de mogelijkheden om gebruik te maken van deze locaties in de openbare ruimte. Wethouder Prent prijst het buitensporten aan: “Sporten is zo belangrijk voor iedereen, zowel fysiek als mentaal. Nu het steeds beter weer wordt, wil je gewoon graag weer naar buiten en actief bezig zijn. Met deze nieuwe mogelijkheden bieden we inwoners, verenigingen en sportclubs meer opties, totdat er weer meer landelijke versoepelingen worden afgekondigd. Zo blijven we samen fit en betrokken bij de verenigingen of sportclubs”.

Aanvraag indienen

Op www.gemeente-steenbergen.nl/buitensporten staat informatie over hoe hiervoor een aanvraag kan worden ingediend. Om een goede indeling te kunnen maken is het verzoek om zo snel mogelijk een verzoek in te dienen. Aan de hand van de aanvragen wordt een schema gemaakt.

Locaties

Steenbergen: Parkeerterrein voor het gemeentehuis; het veld op het Floraplein; het terrein bij het jeugdhonk aan de Wipstraat; het parkeerterrein bij zwembad de Meermin; het parkeerterrein aan de Seringenlaan (tussen de sportvelden in).
Welberg: plein tussen gemeenschapshuis de Vaert en basisschool Pius X.
Dinteloord: Het parkeerterrein bij de sportvelden aan de Steenbergseweg; het parkeerterrein bij de Buitelstee – zowel aanpalend als het terrein er tegenover aan de Van Oldenbarneveldtstraat; het parkeerterrein bij Zwembad Aquadintel aan de Dorus Rijkersstraat.
De Heen: (Speel)veld: ingang via de Langeweg.
Kruisland: het parkeerterrein Het Hoogje