Gemeente schenkt jeugd gratis tickets voor online escape room

STEENBERGEN – Jongeren vanaf  15 jaar kunnen met een eigen team gratis deelnemen aan de online escaperoom ‘Maria’s Villa’. Deelname is mogelijk in groepjes van twee tot acht personen. Het spel kan gespeeld worden tot en met 10 januari aanstaande.

Deze online escape room – Maria’s Villa – is een veilige en sociale uitkomst voor jongeren en jongvolwassenen vanaf circa 15 jaar. Het spel wordt online  in teamverband gespeeld dus op veilige afstand van elkaar. In het spel probeer je als team aan de hand van uitdagende puzzels een eeuwenoud mysterie op te lossen in Maria’s Villa. De spelers staan online in verbinding met elkaar, zodat ze echt even samen kunnen zijn. Met een speelduur van gemiddeld drie uur is dit voor jongeren een welkome ontsnapping.

Gezellige en spannende avond met vrienden

Wethouder Esther Prent is er enthousiast over: “Ik heb het spel gezien en het is echt heel gaaf. De jongeren mogen hun borst nat maken, want de opdrachten zijn best pittig. Gelukkig kun je altijd verder spelen door hints op te vragen. Ik hoop dat zoveel mogelijk jongeren een gezellige avond met hun vrienden kunnen beleven en het voor hen een welkome afleiding is in deze lockdown.”

Per deelnemend groepje 1 ticket

Deelname is mogelijk na aanmelding op de website www.mariasvilla.nl/steenbergen, waar leeftijd, postcode van het huisadres en emailadres moeten worden ingevuld. Per groepje spelers (minimaal twee, maximaal acht) meldt één deelnemer zich voor een speelticket. Dit kost normaliter 34,50 euro, maar dit wordt – zolang de voorraad strekt – door gemeente Steenbergen betaald.
Omdat op het spel op afstand van elkaar gespeeld wordt, moeten de vrienden een online omgeving ter beschikking hebben, waarbij de captain een website moet kunnen delen. Bijvoorbeeld Google Meet, Zoom, MS Teams of Skype.

Een trailer over Maria’s Villa is te bekijken via: www.mariasvilla.nl.