Gemeente maakt online ontmoetingen mogelijk tijdens digitale nieuwjaarsreceptie

STEENBERGEN – “Het allerliefst hadden we iedereen fysiek op het gemeentehuis ontvangen, net zoals dat voor corona al vele jaren gebruikelijk was. Maar ook dit keer is dat niet mogelijk. Gelukkig staat de techniek voor niets en kunnen we er ondanks de welbekende beperkingen, toch een bijzonder samenzijn van maken”, zegt burgemeester Ruud van den Belt. Hij doelt op de bijzondere nieuwjaarsreceptie die op maandag 3 januari wordt gehouden. Hij nodigt alle inwoners van de gemeente Steenbergen hiervoor uit.

Inwoners kunnen de nieuwjaarsbijeenkomst vanuit de eigen stoel bezoeken. Dat kan door maandagavond vanaf 19:15 uur digitaal in te loggen via www.gemeente-steenbergen.nl/nieuwjaarsbijeenkomst. Wie dat doet krijgt eerst even tekst en uitleg over de digitale mogelijkheden om actief deel te nemen.
Astrid Potters van de communicatieafdeling van de gemeente legt uit: “Er zijn door ons verschillende groepjes geformeerd. Zo is er een groepje sport, cultuur, politiek, jubileumjaar, bedrijven en bijvoorbeeld samenleving. Je kunt na het inloggen kijken naar welk groepje jouw belangstelling uitgaat en hiervoor in eerste instantie kiezen. In dat groepje tref je inwoners van onze kernen en daarmee kan je praten. Wil je naar een volgend groepje dan geef je dat aan en dan zorgt de techniek ervoor dat je in dat groepje terecht komt. Zo kan je een rondje maken, net zoals je dat op de normale nieuwjaarsreceptie zou doen”.

SLOS TV uitzending

Inwoners die slechts als toeschouwer en toehoorder de nieuwjaarsreceptie willen volgen kunnen dat eenvoudig doen door de uitzending van SLOS TV te volgen. Het programma begint om 19:30 uur en is te vinden op kanaal 46 van Ziggo, kanaal 1402 van KPN en kanaal 12 van Delta en Caiway. Raadpleeg voor overige providers het menu van deze providers. De uitzendingen zijn ook te volgen en terug te kijken op www.slos.nl/tv

Nieuwjaarstoespraak

Tijdens deze online bijeenkomst houdt burgemeester Van den Belt ook zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak die hij zal afsluiten met een digitale proost waarbij het glas wordt geheven op een voorspoedig 2022, het bijzondere jubileumjaar van Steenbergen en zijn kernen.
Het jaaroverzicht ontbreekt ook dit keer niet en Jan van de Velde en Martine Wetenbroek uit Nieuw-Vossemeer zullen voor een muzikale omlijsting zorgen.
Actuele info over deze bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst en de inloggegevens is te vinden op www.gemeente-steenbergen.nl/nieuwjaarsbijeenkomst.