Gemeente leent Scouting 20.000 euro voor vervanging adbestdak

STEENBERGEN – Scouting Steenbergen krijgt van gemeente Steenbergen een lening van 20.000 euro voor de vervanging van de dakplaten op het Scoutinggebouw de Wallenburg. Deze blijken asbest te bevatten en zijn tevens aan vervanging toe. De Scouting start nu een crowdfunding actie. Ze moet de renteloze lening namelijk in tien jaar terug betalen en heeft daarvoor te weinig eigen middelen.

De gemeente geeft in een persbericht aan dat het dak vervangen moet worden om toekomstige gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Op dit moment levert het dak geen gevaar op, tenminste wanneer men van de platen afblijft. Overigens wordt op last en kosten van de gemeente een hekwerk rond het scoutinggebouw geplaatst opdat er niemand gemakkelijk bij kan. Het terrein ligt namelijk overdag open en de dak beplating loopt tot laag bij de grond door.  

Geen buitenactiviteiten

Het is de bedoeling dat de dak beplating eind september wordt vervangen. Hiertoe wordt een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd. Die zal de werkzaamheden op door-de-weekse dagen uitvoeren. In de tussentijd is met Scouting Steenbergen afgesproken dat er geen buitenactiviteiten zullen plaatsvinden tot de vervanging is afgerond. Ook wordt voor ouders van de Scoutingleden een informatiebijeenkomst gehouden. Die is op zaterdag 9 september a.s. Overigens kunnen de normale Scoutingactiviteiten gewoon doorgaan.

Scouting Steenbergen gaat proberen om via crowdfunding het benodigde geld bijeen te brengen om de lening te kunnen terugbetalen. Wie hieraan wil bijdragen kan dit doen via: www.schoutingsteenbergen-steunscouting.nl