Gemeente houdt zelfde regels aan bij besluitvormend ‘asieldebat’

STEENBERGEN – Evenals bij de oordeelsvormende raadsvergadering van vorige week maandag, zijn er bij de besluitvormende raadsvergadering van woensdag 25 november – over de mogelijke opvang van vluchtelingen in de gemeente Steenbergen – maximaal 120 plaatsen beschikbaar voor belangstellenden. Ook is er weer de gelegenheid om in te spreken.

Wie op de publieke tribune wil plaatsnemen en/of gebruik wil maken van het inspreekrecht, kan zich hiervoor aanmelden via c.vandipte@gemeente-steenbergen.nl

De eerste 120 personen die zich hebben aangemeld, ontvangen een per e-mail een bevestiging, die zij op 25 november uitgeprint moeten meebrengen om toegang te krijgen. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk maandag 23 november 16.00 uur, tenzij de limiet al eerder wordt bereikt.

Voor de insprekers wordt ook deze keer maximaal een uur uitgetrokken, met een maximum van vijf minuten per inspreker, die minder wordt naarmate zich meer dan twaalf mensen opgeven.

Tijdens de vergadering zal het reglement van orde strikt worden gehandhaaft, wat betekent dat roepen, schreeuwen of uitingen zoals spandoeken verboden zijn. Wie de bijeenkomst verstoord, wordt uit de raadszaal verwijderd. Wie deze ruimte uit eigen beweging verlaat, bijvoorbeeld om buiten te gaan roken, kan niet meer terug naar binnen.

De vergadering zal ook weer via SLOS TV live te bekijken zijn en te beluisteren via www.raadsteenbergen.nl

De gemeente plaatst nergens schermen waarop de vergadering te volgen is