Gemeente gaat 300 inwoners benaderen over onrechtmatig gebruik gemeentegrond

STEENBERGEN – Gemeente Steenbergen constateert dat er bij zo’n 300 situaties door inwoners gebruik wordt gemaakt van gemeentegrond zonder dat hiervoor toestemming is gegeven. De komende twee jaar worden betreffenden benaderd en krijgen ze de kans om de grond te huren of te kopen.

Het gemeentebestuur wil om reden van rechtsongelijkheid een einde maken aan de situatie van onrechtmatig gebruik. Dat vindt men wel zo eerlijk ten opzichte van inwoners die wel grond huren of grond hebben gekocht. Er wordt een periode van twee jaar genomen om betreffenden te benaderen. Het eerst gaat de gemeente aan de slag met grondstukken in de kernen Nieuw-Vossemeer, De Heen, Dinteloord en Kruisland. Steenbergen, Welberg en ‘overige situaties’ staan voor 2020 op de planning. Inwoners worden eerst – voor zover dat mogelijk is – telefonisch benaderd. Vervolgens ontvangen ze een brief waarin e.e.a. staat beschreven.

Foto: De inwoners van de kernen worden dit jaar het eerste benaderd. Steenbergen en Welberg volgen in 2020. Op de foto Nieuw-Vossemeer. 
foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl