Gemeente bereikt overeenstemming met SDIB over glijbaan Aquadintel

STEENBERGEN/DINTELOORD – Er is duidelijkheid over het financiële plaatje voor een glijbaan voor zwembad Aquadintel. De gemeente legt 37.000 euro bij de 27.000 euro die Stichting Dinteloord in Beweging (SDIB) en Vrienden van Aquadintel hebben opgehaald. Daarmee komt er een einde aan de discussie die onlangs in de gemeenteraad ontstond over wie er verantwoordelijk is voor de financiering van de glijbaan.

Het idee voor een eigen glijbaan in het openluchtzwembad is ontstaan als burgerinitiatief en door de inspanningen van de twee clubs werd er maar liefst 27.000 euro opgehaald. De gemeente werd gevraagd om het resterende bedrag bij te leggen, maar vanwege de hoogte van het bedrag moest het eerst voor goedkeuring langs de raad. Daar werd door de Volkspartij en D66 gezegd dat de gemeente alle kosten van de glijbaan op zich zou moeten nemen, omdat er anders een ongelijkwaardige situatie zou ontstaan ten opzichte van zwembad de Meermin in Steenbergen. Daar wordt momenteel de oude glijbaan vervangen voor een nieuw exemplaar.

“Verwachtingen van sponsoren”

Maar in een gesprek met wethouder Baartmans heeft dhr. Geerts van SDIB gezegd dat er veel sponsoractiviteiten zijn georganiseerd om aan die 27.000 euro te komen. Sponsoren hebben bewust gesponsord en daarom wil SDIB dat geld bijdragen. “Volledige financiering door de gemeente is een sympathiek gebaar, maar het zou geen recht doen aan de verwachtingen die bij de sponsoren is gewekt”, aldus SDIB.
Wel was er nog sprake van een ‘gat’ van 8.000 euro in het benodigde budget waarvan de SDIB heeft gezegd dat later nog te zullen inzamelen. Hiervan heeft het college nu besloten die als gemeente bij te leggen. Daarmee komt het bedrag wat de gemeente betaald op 37.000 euro.
Verder heeft de wethouder toegezegd om SDIB te betrekken bij de keuze van de glijbaan en zal de opening feestelijk en in samenspraak plaatsvinden.

Door: Nicole van de Donk