“Gemeenschapshuis De Vaert kan gouden toekomst hebben”

WELBERG – De nieuwjaarsreceptie die het bestuur van gemeenschapshuis De Vaert op het kerkdorp hield trok een zeventigtal belangstellenden. De receptie waarin de toekomst van De Vaert centraal stond werd gehouden in – hoe kan het ook anders – het Welbergse gemeenschapshuis. Ook wethouder Miriam Termeer was op de uitnodiging ingegaan en zij had een boodschap voor de aanwezigen.

“Gemeenschapshuis De Vaert heeft een gouden toekomst, maar alleen als jullie allemaal dat uitmaken”, aldus de wethouder. Zij is verantwoordelijk wethouder voor de gemeenschapshuizen in de gemeente Steenbergen.

Haar stelling is niet aan dovemansoren gericht. Het vierkoppige bestuur van De Vaert werkt samen met het Vaertpersoneel al jarenlang hard aan het voortbestaan van De Vaert. “Alle gemeenschapshuizen in ons land verkeren in zwaar weer. Er is geen geld meer. Ons gemeenschapshuis moet behouden blijven. Zeker nu zelfs het voortbestaan van de Welbergse kerk op losse schroeven staat. Als die sluit, heeft Welberg alleen De Vaert nog over”, zo stelde voorzitter Jan Flameling in zijn welkomswoordje.

Flameling benadrukte het belang van het gemeenschapshuis voor het kerkdorp. Nu, maar zeker ook in de toekomst. “Wij huisvesten meer dan 30 verenigingen en clubs, waaronder Die Vaertsingers en mannenkoor ABS. Wij zijn de Steenbergse zangtempel. Ook al krijgt Sc Welberg nu hun lang verdiende eigen honk, De Vaert blijft belangrijk voor Welberg. We zijn de thuisbasis voor het actieve OVW (Ontspannings Vereniging Welberg) en een plek voor het carnaval, het Sinterklaasfeest, Ouderendagen en gelukkig ook weer het stembureau”.

Wethouder Termeer onderstreepte in haar toespraak het belang van De Vaert. Ze sprak reeds met het bestuur. “Constructieve gesprekken, maar zeker geen gemakkelijke. We praten na 21 februari verder”. Vervolgens nodigde de wethouder haar gehoor uit voor een bezoek aan de brainstormsessie die op 30 januari in het gemeentehuis wordt gehouden. De toekomst van de gemeente Steenbergen staat hier centraal.  “In de Steenbergse Courant van vandaag (vrijdag 18 januari–red)  wordt hierover uitvoerig bericht.  Komt u allemaal en praat mee”, aldus Miriam Termeer. Zij onderstreepte het belang van inbreng van de burger tijdens deze bijeenkomst.  Er gaan volgens haar rake klappen vallen omdat er nog 1,5 miljoen moet worden bezuinigd en het vlees al behoorlijk van de botten is. De taakstelling van de gemeenteraad bij de bezuinigingen is niet gehaald, zo liet Termeer weten. Desondanks ziet de wethouder een gouden toekomst voor gemeenschapshuis De Vaert. Echter alleen met de steun van bestuur, vrijwilligers, gebruikers en bevolking.De nieuwjaarsreceptie die het bestuur van gemeenschapshuis De Vaert organiseerde werd bezocht door zo’n 70 belangstellenden. Het was een geanimeerde bijeenkomst. Links op de voorgrond bestuursvoorzitter Jan Flameling. Hij vormt samen met Constance van Broekhoven, Peter Luyks en Peter Suijkerbuijk het bestuur van De Vaert.