Geluk zit in kleine dingen tijdens Koningsdag De Heen

DE HEEN – Klein maar fijn. Drie korte woorden die zeker van toepassing zijn op Koningsdag in De Heen. Dorpshuis De Stelle organiseert vandaag in eigen huis een gezellige spelletjesmiddag voor de kinderen van het dorp en die vermaken zich dan ook opperbest. Dat geldt overigens ook voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s die hun kroost met een drankje in de hand, ontspannen kletsend gadeslaan.

Het dorpshuis neemt daarmee het stokje, in ieder geval voor dit jaar, over van Ontspanningsvereniging Relax die na 14 jaar besloot haar activiteiten te stoppen. Ook de organisatie van Koningsdag zou dit jaar geen doorgang vinden. Het bestuur van Dorpshuis De Stelle besloot in het gat te springen en een versierde fietsenoptocht en spelletjesmiddag voor de kleintjes te organiseren. “De oudere jeugd gaat toch wel ergens anders naartoe, maar juist voor de jongsten is het leuk om op het eigen dorp te blijven,” legt een woordvoerder uit.

 Mooi diploma

Zodoende konden de kids in de gymzaal van De Stelle koekhappen, sjoelen, 4-op-1-rijen, spijkerpoepen, ezeltje-prik en nog veel meer spelen. Wie het hele rijtje had afgewerkt kreeg een mooi diploma. De dag wordt besloten met een kinderbingo om 16.30 uur.