Afbeelding
zaterdag 21 augustus 2021, 12:00

Gelijkspel, verlies en winst in oefenwedstrijden vv Steenbergen

Goudswaardse Boys – Steenbergen 1-1Nadat oefenmeester Robin Borremans op zaterdag 31 juli was gestart met de eerste training voor de selectie van v.v. Steenbergen ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2021/2022 werd op zaterdag 7 augustus de eerste oefenwedstrijd gespeeld. Tegenstander was die dag in Goudzwaard de zaterdag 4e klasser Goudswaardse Boys. Een verre van compleet blauwwit team (vanwege de late vakanties waren veel spelers nog niet aanwezig) behaalde die dag uiteindelijk een 1-1 gelijkspel maar mede vanwege de vele absenties was het spel bepaald niet hoogstaand.

Steenbergen begon nog best redelijk, raakte in de beginperiode een keer de lat en kreeg kansjes via Tim den Houting en Achmed Dahir, maar moest na een kwartier voetballen toezien dat thuisploeg Goudswaardse Boys de bovenliggende partij werd.Steenbergen gaf zijn tegenstander teveel ruimte en kwam na een goed half uur verdiend met 1-0 achter toen een schot van de spits uit Goudzwaard doelman Sebastian Stoop te machtig was.De gastheren kregen ook in het laatste kwartier van de eerste helft nog enkele goede mogelijkheden om te scoren maar die werden niet benut.Ook tijdens de tweede 45 minuten bleef Goudswaardse Boys het meeste balbezit houden, maar echt veel gevaar leverde dat voor het Steenbergse doel niet op.In minuut 75 was het blauwwit speler Achmed Dahir die de bal veroverde en richting doel van de tegenstander kon lopen.Binnen de 16 meter werd hij echter gevloerd waardoor de bal op de stip kwam te liggen.“Gastspeler” Remco van de Riet wist hier wel raad mee en zorgde vanaf 11 meter voor de 1-1 eindstand.Aanvoerder Xander Burggraaff kreeg via een vrije trap nog een mogelijkheid om de winst mee naar Steenbergen te nemen maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Goudswaarse Boys.

Steenbergen - Zinkwegse Boys 0-1

Een week later, op zaterdag 14 augustus, volgde thuis op het sportpark aan de Seringenlaan de tweede oefenwedstrijd met als tegenstander deze keer het eerste elftal van de vereniging Zinkwegse Boys, evenals Steenbergen uitkomend in de 4e klas.
Deze wedstrijd al wel een iets completer Steenbergen maar nog steeds een 5-tal afwezigen, waardoor vooral het middenveld en de aanval nog veel te wensen over liet.
We zagen met name in de eerste helft heel veel middenveldspel met voor beide doelen weinig gevaarlijke momenten en zo goed als geen scoringskansen.

Totdat in de 40e minuut Steenbergen de bal verkeerd uitverdedigde en er daardoor uiteindelijk een schietkans kwam voor een speler van Zinkwegse Boys die de iets te ver voor zijn doel staande Steenbergse jeugdkeeper Thomas Hartog (die overigens een goede indruk maakte) wist de passeren en dat betekende 0-1.

De tweede helft gaf in het begin een aanvallender Steenbergen te zien met o.a. een kansje voor Enzo den Haak na mistasten van de doelman van de bezoekers maar zijn te zachte schot kon net voor de lijn door een speler worden gekeerd.
In de 65e minuut kwam na een goede pas van Dorus Bakker in eerste instantie Thijs Zantboer in goede positie waarbij ook nu een speler van Zinkwegse Boys de bal kon tegenhouden waarna de rebound door Achmed Dahir werd ingeschoten maar ook zonder resultaat.
Kort voor tijd zagen we een mooi schot van Zinkwegse Boys dat prima werd verwerkt door doelman Thomas Hartog waardoor de 0-1 in het voordeel van de mannen uit Zinkweg op het scorebord bleef staan.

Steenbergen - Den Bommel 3-1

Afgelopen dinsdagavond stond in Den Bommel de wedstrijd tegen de plaatselijke vereniging vv Den Bommel op het programma (zaterdag 3e klasser) maar vanwege de vele regenval die dag was het veld aldaar niet bespeelbaar.
Op het kunstgrasveld aan de Seringenlaan kon gelukkig wel worden gespeeld, waardoor in overleg met alle partijen de wedstrijd op het laatste moment werd verplaatst naar Steenbergen.
En daar zal met name blauwwit oefenmeester Robin Borremans geen spijt van hebben gehad. Hij zag deze wedstrijd een gretig Steenbergen op het veld staan met een prima inzet en op vele momenten met goed voetbal, ondanks het feit dat ook deze keer weer een 5-tal spelers afwezig was.
Het begin was overigens nog verre van goed. In minuut 2 werd de bal na een aanval van Den Bommel door de Steenbergse verdediging onvoldoende weggewerkt waardoor een speler van de bezoekers een niet te missen kans kreeg en Steenbergen daardoor direct tegen een 0-1 achterstand moest aankijken.
De eerste 20 minuten was tegenstander Den Bommel vervolgens de bovenliggende partij, maar daarna was het Steenbergen dat het initiatief overnam en zich diverse kansen wist te creëren.
We zagen o.a. een goed schot van Declan Thielen dat niet ver naast ging, een mooie lob van de in de diepte gestuurde Achmed Dahir, die ook net de goede richting miste en een 2-tal schoten van Enzo den Haak die met moeite tot hoekschop werden verwerkt door de doelman van Den Bommel.
Tussendoor mocht Steenbergen rondom de 30e minuut niet mopperen toen uit een hoekschop van Den Bommel de bal via de Steenbergse lat in handen kwam van doelman Sebastian Stoop.

Ook in 2e helft initiatief voor Steenbergen

Net als in het tweede gedeelte van de eerste helft was ook in de tweede helft het initiatief voor Steenbergen en – belangrijker nog – werd er ook gescoord.
Direct na de thee was het Nathan van Beers die op links de diepte werd ingestuurd en de bal uitstekend voortrok naar Thijs Zantboer die met die kans wel raad wist.
Keihard schoot hij de bal achter de doelman van Den Bommel , 1-1.
En 10 minuten later kwam Steenbergen op voorsprong. Via een vlotte aanval door het midden was het Pieter Suijkerbuijk die in schietpositie kwam en de doelman van de bezoekers voor de tweede keer passeerde, 2-1.
Ook Den Bommel liet zich overigens niet onbetuigd en het was maar goed dat doelman Thomas Hartog (in de 2e helft ingevallen als vervanger voor Sebastian Stoop) tot 2 keer goed reageerde op harde schoten van de Den Bommel spits.
Maar 5 minuten voor tijd was het uiteindelijk weer Thijs Zantboer die een vlotte blauwwit aanval wist af te ronden met een doeltreffend schot en daarmee de verdiende 3-1 eindstand bepaalde.