Afbeelding
vrijdag 21 februari 2020, 11:00

Gelijkspel bij windkracht 6 op de Welberg tegen Rimboe

WELBERG - Met storm Dennis die windkracht 5 af gaf en later aantrok naar 6, trapten Welberg en Rimboe afgelopen zondag af voor de wedstrijd. Na de aftastende fase, waar beide teams probeerden aan te vallen maar zonder resultaat, trok Rimboe met iets beter spel de wedstrijd langzaam naar zich toe. Dit resulteerde in de 35e minuut in een 0 – 1 voorsprong.

Enkele minuten later is Luuk Dekkers voor Welberg 1 dicht bij een doelpunt, maar hij ziet zijn schot dan nog naast de kruising gaan. Bij een daaropvolgende aanval van Rimboe staat Pim van Rooij op zijn plaats. Met goede redding voorkomt hij dat Rimboe verder uit kan lopen. Wanneer de laatste seconden voor de rust op de klok wegtikken bereikt een voorzet van Christian Gliga, Luuk Dekkers en die schuift de 1 – 1 binnen. Wat tevens de ruststand is.

Toch verder spelen

In de rust wordt overlegd over wel niet verder spelen, gezien de wind. Beide teams willen de wedstrijd uitspelen en gaan na de thee weer het veld op. Rimboe probeert Welberg onder druk te zetten, dit lukt ze maar ten dele, Welberg voetbalt zich er op een slimme manier steeds weer onderuit door goed positiespel.. Toch moet Welberg in de 55e min  toestaan dat Rimboe de 1 – 2 kan maken. Uit een aanval over veel schijven maakt Rimboe de goal (met een buitenspel luchtje) die wel telt. Welberg pakt de draad toch weer op, een schot van Cristian Gliga kan door de Rimboe doelman nipt gered worden, even later is deze dan toch kansloos op een inzet van Peter van Giels. Het staat weer 2 – 2. Welberg heeft vervolgens overwicht en het betere van het spel. Wanneer in de 65e min Lars Bogers een voorzet geeft op de sprintende Mats Meeusen, bedenkt deze zich niet voor het Rimboedoel en schiet de 3 – 2 binnen. Voor de bezoekers een tegenvaller en ook het sein om zich fysiek en verbaal te laten zien en horen. Voor de scheidsrechter was op een gegeven moment de maat, met het gemekker en commentaar geven vol. Hij gelastte een korte afkoelingsperiode in, na een kleine 10 min kwamen de teams weer terug het veld op en keerde de rust terug in de wedstrijd.
Uit een makkelijk net buiten de 16 meter gegeven vrije trap, kan Rimboe de 3 – 3 binnen schieten en de stand weer gelijk trekken.

Nog meer wind en regen

De steeds harder waaiende wind en de regen maakten dat er het laatste kwartier van goed voetbal geen sprake meer was. Toch was het Welberg die in de laatste minuut dicht bij de 3 punten was. Een voorzet van Cristian Gliga bereikte via een Rimboe verdediger Mats Meeusen, die zich niet bedacht en zijn inzet op het doel afvuurde. Dat de bal in het doel verdween was niet meer van belang, de kans/inzet werd afgefloten wegens een duwfout. Enkele toeschouwers dachten gezien te hebben dat er gescoord was, maar helaas was dat niet het geval.
Door als team hard te werken, inzet te geven en ook wat voor elkaar over te hebben heeft Welberg zondag laten zien en ervaren dat het punt verdiend is en zeker gezien mag worden als een overwinning gezien de uitslag in de thuiswedstrijd op Rimboe.

Aanstaande  zondag is er vanwege carnaval geen competitievoetbal.

Door: Ad Bogers