Gelijk spel juiste uitslag na povere vertoning tussen Noad’67 en Steenbergen

Noad’67- Steenbergen 0-0

Een wegens blessures en ziektes lang niet compleet v.v. Steenbergen moest afgelopen zaterdag in St. Philipsland aantreden tegen Noad’67 voor de 2e bekerwedstrijd van dit nieuwe seizoen. Zowel Noad’67 (1-3 winst uit tegen Goes zaterdag) als Steenbergen (3-0 winst thuis tegen S.P.S.) hadden hun eerste wedstrijd gewonnen, dus zou bij winst van één van de teams plaatsing voor de volgende ronde zo goed als zeker zijn geweest.

Maar zover kwam het niet. Zowel de thuisploeg als de blauw witten speelden beslist niet hun beste wedstrijd, maar desondanks heeft vooral Steenbergen kansen gehad om de winst naar zich toe te trekken.
Helaas gebeurde dat niet, te veel spelers haalden deze wedstrijd niet hun normale niveau en de kansen die er dan toch nog wel kwamen werden niet benut waardoor de 0-0 beginstand ook de eindstand werd.

Meer balbezit voor thuisploeg

De eerste 20 minuten van de wedstrijd was het Noad’67 dat een veldmeerderheid had, maar echt veel gevaar leverde dat in eerste instantie nog niet op omdat de Steenbergse verdediging wel raad wist met de vele hoge ballen.
In de 18e minuut volgde echter een diepe bal op de rechterspits van Noad’67 die dankzij snel uitlopen van doelman Max Knook – die de geblesseerde Joost van de Ree overigens prima verving – nog tijdig onderschept kon worden.
In dezelfde minuut volgde de eerste goede aanval van Steenbergen waarbij Ahmed Dahir werd gevloerd. De prima vrije trap van Jordy Dam vanaf zo’n 20 meter vloog via de lat over het doel van de thuisploeg.
Een goed schot van Mike de Hoog op het half uur van de wedstrijd werd door de Noad doelman tot hoekschop verwerkt en een prima kans voor Noad’67 werd 5 minuten later door blauw wit doelman Max Knook gestopt.

Geen rood maar geel

In minuut 38 was het Boudein Bickel die door Mike de Hoog op avontuur werd gestuurd maar die werd net buiten de 16 door de uitlopende Noad doelman neergelegd. (zie foto)
Volgens de spelregels een rode kaart maar de scheidsrechter besliste in de geest van de wedstrijd en bestrafte de Noad sluitpost met geel.
Wel een vrije trap natuurlijk welke door Jordy Dam werd ingeschoten maar via een speler van Noad tot hoekschop werd verwerkt. Net voor de thee zagen we nog een snelle uitval van de thuisploeg maar het schot wat volgde was een prooi voor Max Knook.

Beter Steenbergen in 2e helft

Steenbergen toonde zich in de tweede 45 minuten voetballend iets beter dan de eerste helft maar desondanks was de eerste mogelijkheid voor Noad’67.
Doelman Max Knook onderschepte een aanval van de Fliplanders maar schoot de bal tegen een tegenstander aan waardoor het leer rakelings voorlangs het blauw wit doel naast ging. Nog in dezelfde minuut was het de met de rust ingevallen jeugdspeler Giovani van de Wegen die liet zien over een goed inzicht te beschikken door op links Jordy Dam met een prima pas weg te sturen. De mooie lob van Jordy Dam ging helaas voor Steenbergen rakelings naast.
Noad nam daarna het Steenbergse doel tot 2 keer toe onder vuur echter zonder resultaat en een voorzet van Jordy Dam bereikte in de 32e minuut de rond de strafschopstip vrijstaande Giovani van de Wegen. Zijn schot was echter de slap om de Noad doelman te verschalken.

Keepers de baas

In de laatste 15 minuten van de wedstrijd kregen zowel Noad’67 als Steenbergen nog enkele scoringsmogelijkheden maar beide doelmannen wisten de schoten goed te verwerken. Toch ging Steenbergen in blessuretijd bijna alsnog met de volle winst naar huis. Een voorzet vanaf rechts van Jordy Dam bereikte de goed ingevallen Declan Thiele maar die schoot de moeilijke mogelijkheid naast het doel van de thuisploeg.
Kansen voldoende dus voor beide partijen, maar helaas geen doelpunten.

Uitwedstrijd tegen Goes zaterdag

Zowel Noad’67 als Steenbergen hebben nu 4 punten uit 2 wedstrijden behaald maar ook Goes zaterdag heeft na de 1-2 winst op SPS nog volop kans om poule winnaar te worden van de bekercompetitie.
Steenbergen speelt morgen , zaterdag 12 september, zijn laatste poulewedstrijd tegen Goes zaterdag terwijl Noad’67 en S.P.S. elkaar zullen treffen in Poortvliet.
De wedstrijd van Steenbergen wordt gespeeld in Goes en begint om 15.00 uur.

Uitslagen en programma

Uitslagen van de gespeelde bekerwedstrijden door de senioren op zaterdag 5 en zondag 6 september.
Noad’67 1 – Steenbergen 1: 0-0; Steenbergen 2 – De Fendert 2: 2-1; A.S.W.H. – Steenbergen 3: 6-1; Oranje Wit 6 – Steenbergen 4: 3-3; Steenbergen 5 – Tholense Boys 3: 3-2; VVAC dames – Steenbergen dames: 3-4; Halsteren 3 zondag – Steenbergen 2 zondag: 2-4.
Programma senioren voor zaterdag 12 en zondag 13 september (bekerwedstrijden): Zaterdag 12 september: Goes zaterdag 1 – Steenbergen 1, aanvang 15.00 uur
Steenbergen 2 – Halsteren 2, aanvang 13.15 uur; Steenbergen 3 – Pelikaan 6, aanvang 13.15 uur; Sc.Emma 2 – Steenbergen 4, aanvang 14.00 uur; Steenbergen 5 – W.H.S. 3, aanvang 15.15 uur.
Zondag 13 september: Nw.Borgvliet 2 – Steenbergen 2 zondag, aanvang 11.30 uur

Foto: Boudein Bickel die door Mike de Hoog op avontuur werd gestuurd werd door de Noad doelman neergelegd. De scheids besliste in de sfeer van de wedstrijd en trok een gele kaart in plaats van een rode.
Foto: Mark Koenraadt ©

Door: John Rommers