Gele truidragers blijven aan de leiding in Kleine Tour

STEENBERGEN – Ryco Krebbekx en Sanne Jongenelen hebben gisteravond in de tijdrit met succes hun gele truien verdedigd. Sanne won de race tegen de klok, voor zusje Evi, en Ryco had genoeg aan de derde plaats om zich bovenaan de ranglijst te handhaven. Maar bij de jongens maakt heel de top 5 nog kans op de eindzege. Bij de meisjes gaat het zo goed als zeker tussen de gezusters Jongenelen.

Voordat vanmorgen op het sportpark aan de Seringenlaan de cyclocross van start ging, werden de prijzen en de truien uitgereikt volgens de klassementen zoals zich die na de tijdrit hebben gevormd.

Inmiddels is ook het veldrijden weer afgewerkt en is de karavaan onderweg naar o.a. Wouwse Plantage, Huijbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Moerstraten. Vanavond, na de prijsuitreiking van de voorlaatste dag, staat er voor de rennertjes een discofeest op het programma.

Kijk op… rugnummer 100

KijkopSteenbergen.nl zoomt elke dag in op een rennertje uit de Tour-karavaan met een special rugnummer. In de vierde aflevering: Britt van Dijk van Madri Install Service. Zij rijdt deze week in de rondte met rugnummer 100.

Soms bepaalt het lot dat in één familie de prijs valt. Dit geldt ook voor deze rubriek.  Terwijl broerlief Sjoerd als eerste aan de beurt was (hij draagt het ‘jubileumnummer’ 45 op zijn rug), nemen we zijn zus Britt van Dijk onder de loep.

,,Toch wel grappig,”, beaamt de 13-jarige scholiere van het Juvenaat in Bergen op Zoom. Ze ervaart de Kleine Tour vooral als een leuke en gezellige week. De snelle onderdelen, zoals de sprint en de tijdrit, zijn haar favoriete wedstrijdelementen, maar het is geen top. Terwijl haar wieler-ambities niet zo hoog liggen, is dat voor haar toekomstige carrière juist wel het geval. Britt wil graag kinderoncoloog worden.

Uitslagen en standen

Tijdrit jongens: 1. Mathijs de Kok, 2. Willem van Oers, 3. Ryco Krebbekx, 4. Gianni Pavone, 5. Nick Krijnen, 6. Wessel Testers, 7. Melroy Krebbekx, 8. Luuk Leeuw, 9. Sem van Meer, 10. Declan Thiele.

Tijdrit meisjes: 1. Sanne Jongenelen, 2. Evi Jongenelen, 3. Emmelie de Kok, 4. Ida Zantboer, 5. Britney Dam, 6. Annika Spijker, 7. Vera van Rosendaal, 8. Lotte Iriks, 9. Floor Heshof, 10. Marijke Uitdewilligen.

Witte truien: Xam Hage en Britney Dam.

Blauwe truien: Tijmen Iriks en Marit Heshof.

Algemeen klassement meisjes: 1. Sanne Jongenelen, 2. Evi Jongenelen, 3. Floor Heshof, 4. Annika Spijker, 5. Ida Zantboer, 6. Dewi Duyvelaar, 7. Merel Keller, 8. Lotte Iriks, 9. Lisa Meulblok, 10. Karlijn Spijker.

Algemeen klassement jongens: 1. Ryco Krebbekx, 2. Mathijs de Kok, 3. Sem van Meer, 4. Wessel Testers, 5. Melroy Krebbekx, 6. Willem van Oers, 7. Gianni Pavone, 8. Merijn Koopmans, 9. Luuk Leeuw, 10. Kristan van Renssen.

Algemeen ploegenklassement meisjes: 1. Sportshop Heshof, 2. Auto Kar, 3. Jumbo.

Algemeen ploegenklassement jongens: 1. Fujicolor, 2. Heijmans Uitzendorganisatie, 3. Van Gils Autoschade.

Algemeen klassement etapperijden meisjes: 1. Sportshop Heshof, 2. Verkaart Bouwbedrijf, 3. Formido.

Algemeen klassement etapperijden jongens: 1. Jolanda’s Pedicure Salon, 2. Heijmans, 3. De Joosse.

Bekijk het volledige fotoalbum van de Kleine Tour 2014 via

http://www.kijkopsteenbergen.nl/fotoalbums/kleine-tour-2014

Voor meer informatie en alle uitslagen

http://www.kleinetour.nl/