Afbeelding
zaterdag 2 november 2019, 12:00

Gehavend Steenbergen verliest van veel beter Hoeven

Hoeven - Steenbergen        4-0

Na de eerste winst van een week eerder in de thuiswedstrijd tegen Steen was er toch weer wel wat vertrouwen dat ook in de volgende wedstrijd, uit tegen Hoeven, een goed resultaat behaald zou kunnen worden. Maar helaas was het tegenovergestelde het geval. Steenbergen ging met grote cijfers onderuit, eenvoudig omdat thuisploeg Hoeven beter was dan het elftal dat oefenmeester Robin Borremans afgelopen zondag binnen de lijnen kon brengen. Mede door het gemis van de gehele voorhoede die tegen Steen stond opgesteld kon Steenbergen geen vuist maken.

Na een afwezigheid van 3 wedstrijden vanwege een schorsing was Jordy Dam dan nu weer wel beschikbaar, maar daar stond tegenover dat Josjua van Willigen, Marvin Braat, Kevin de Jong en Achmed Dahir, vanwege blessures niet binnen de lijnen konden komen. En daardoor moest er toch teveel kwaliteit worden ingeleverd.

Gastheer Hoeven was in de duels veel feller en slimmer dan Steenbergen. Het Steenbergse middenveld was niet in staat om de voorwaartsen te bedienen en daarbij kwam ook, dat de verdediging te vaak niet of te slap ingreep. Te veel spelers haalden niet hun normale niveau waardoor Hoeven een eenvoudige overwinning kon bijschrijven.
Steenbergen kwam alleen in het laatste kwartier van de eerste helft en het laatste kwartier van de tweede helft tot acceptabel voetbal, maar dat was te weinig om resultaat te halen.

Steenbergen direct onder druk

Hoeven nam vanaf het begin het initiatief en Steenbergen kon daar maar moeilijk onderuit komen. In de 8e minuut zagen we daardoor de eerste goede scoringskans voor de thuisploeg. Door een prima reactie van doelman Joost van de Ree werd dat geen doelpunt.
Na een klein kwartiertje was het echter wel raak. Een snelle aanval van Hoeven over diverse schijven, waarbij de Blauwwit verdedigers te laconiek ingrepen, werd besloten met een voorzet vanaf rechts die prima werd binnen geschoten en dat betekende de 1-0.

Weer een kwartiertje later viel nummer twee, hoewel dat een ongelukkig doelpunt was.
Een voorzet van Hoeven kwam ongewild tegen de elle boog van laatste man Dorus Bakker, waarna de scheidsrechter van dienst naar de stip wees.
Doelman Joost van de Ree was kansloos. De 2-0 tussenstand was een feit.
In de laatste 15 minuten van de eerste helft kwam Steenbergen voetballend iets beter in de wedstrijd. We zagen een actie van Jordy Dam op links die door hem werd besloten met een schot niet ver naast en net voor de thee kwam een voorzet van Bas van Broekhoven via Jordy Dam voor de voeten van Tim den Houting,
Zijn schot ging in goede positie helaas over.

Ook  beter Hoeven in 2e helft

Ook in de tweede 45 minuten van de wedstrijd was Hoeven de bovenliggende partij.
De ploeg combineerde zich diverse keren naar goede scoringskansen maar het duurde toch nog tot in de 62e minuut voordat de voorsprong werd uitgebreid.
Wederom mocht de Steenbergse defensie zich dat aanrekenen, want doordat enkele Hoeven spelers ongehinderd richting Steenbergs doel konden oprukken werd er weer een doelkans gecreëerd. Ook deze werd benut en zo kwam de 3-0 op het scorebord.
Toen een kleine 10 minuten voor tijd een Hoevense voorzet tussen 3 Steenbergse verdedigers door de Hoeven spits raak werd gekopt, betekende dat de dik verdiende 4-0 eindstand.
Steenbergen had nog wel een goed laatste kwartier waarin nog 4 hoekschoppen op rij mochten worden genomen maar echte kansen leverden die niet op.
Een slechte beurt dus deze keer voor Steenbergen waardoor de laatste plaats in de rangschikking weer heel dichtbij komt.

Thuiswedstrijd tegen Victoria’03

Zondag a.s. mogen de mannen van trainer Robin Borremans weer aan de bak, deze keer met als tegenstander mede koploper Victoria’03 uit Oudenbosch.
Ook Victoria’03 moest afgelopen zondag een nederlaag incasseren, in hun geval tegen Zundert, dus zullen we twee ploegen aan het werk gaan zien die op een sportieve revanche uit zijn.
De wedstrijd wordt in Steenbergen gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan, aanvang is om 14:30 uur.

Uitslagen en programma

Uitslagen senioren van zaterdag 26 en zondag 27 oktober: Steenbergen 2 zaterdag - Seolto 2 zaterdag: 3-2; Seolto 3 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag: 1-1; Steenbergen 4 zaterdag - Oranje Blauw’14 1 zaterdag: 11-2; Steenbergen veteranen – HSC’28 veteranen: 6-0; Hoeven 1 - Steenbergen 1: 4-0; Terneuzen 2 - Steenbergen 2: 7-2; Vlissingen 2 - Steenbergen 3: 1-6; NSV dames - Steenbergen dames: 0-4.
Wedstrijdprogramma senioren voor zaterdag 2 november: DVO’60 5 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag, aanvang 15.00 uur; Steenbergen 3 zaterdag - MOC’17 5 zaterdag, aanvang 13.15 uur; Kogelvangers 3 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag, aanvang 14.00 uur.
Wedstrijdprogramma senioren voor zondag 3 november: Steenbergen 1 - Victoria’03 1 aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 - Virtus 2: aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 - Sc. Welberg 2, aanvang 11.00 uur; Steenbergen dames - Grenswachters dames, aanvang 11:00 uur.