Gehaktbal keurslagerij Littooij in de prijzen

DINTELOORD – Keurslagerij Littooij uit Dinteloord heeft bij de prijsuitreiking van de Lekkerste Bal Gehakt van 2016 een eervolle vermelding gekregen. Slager Niels en zijn vrouw Wilma ontvingen de prijs uit handen van TV-kok en schrijver Julius Jaspers op de VAS, de vakbeurs voor slagers in Amsterdam.

Bij de verkiezing van de lekkerste gehaktbal, lette de jury o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast werd de slagerij aan het Raadhuisplein in Dinteloord tijdens de finaleronde ook nog bezocht door een mysteryshopper, een zogenaamde klant dus, ter vergelijking van het product zoals dat dagelijks in de winkel wordt verkocht met het wedstrijdproduct.

,,Een bal zoals deze moet zijn: lekker met een fijne braadsmaak,’’ oordeelde jurylid en expert Paul van Trigt. ,,Super om voor het eerst mee te doen en meteen in de finale te staan. We zijn trots op ons product, dat behalve door onze klanten nu ook door de jury wordt gewaardeerd,’’ aldus Niels Littooij.