zaterdag 12 oktober 2019, 12:00

Geen winnaar bij wedstrijd HSC’28 – Sc Welberg 1

Welberg komt een oude bekende tegen, er wordt uit gespeeld in Heerle tegen de plaatselijke trots HSC’28. Onder zeer slechte weersomstandigheden – het was beestenweer – wordt er afgetrapt. Welberg heeft er zin in en gaat aanvallend van start. Na enkele minuten geeft Mats Meeusen een splijtende voorzet naar de opkomende Mitch Krens, die de bal in het HSC-doel kan koppen. En brengt daarmee de stand op 0-1.

De kansjes welke Dennis Luijks en Christian daarna krijgen, kunnen zij niet afronden. Welberg heeft in de eerste 20 min het betere van het spel. Bij een vrije trap van HSC, randje 16, staat Antonie Smit, de invallende Welberg keeper goed opgesteld en weert deze de bal keurig uit zijn doel. In de 25e min hoekschop HSC, valt de bal uit de voorzet bij Lars Bogers op zijn achterhoofd en hij ziet tot zijn schrik, dat de bal het doel in gaat, het is weer gelijk 1-1.Welberg zoekt en gaat weer in de aanval en er komen kansen, Mitch Krens schiet naast en even later is het Erik van Minderhout die zijn kopbal, via de vingertoppen van de keeper over het doel ziet gaan. In de 44e min kopt Peter van Giels de 1-2 binnen. Ook Mitch Krens krijgt nog de kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn inzet treft geen doel. Als Dennis Luijks de bal oppikt, rondt hij de aanval af en is de 1-3 alsnog een feit. Welberg dacht met deze stand ook de rust in te gaan, was het niet dat HSC toch nog de 2 – 3 kon scoren en daarmee de ruststand definitief bepaalde.

Gedreven uit de kleedkamer

HSC komt gedreven uit de kleedkamer en zoekt direct de aanval, dit resulteert na een paar minuten dat Welberg tegen een pingel aan loopt, deze wordt door HSC benut en is het 3-3. Jammer als je zo goed van start gaat en dan de voorsprong uit je handen ziet/laat glippen.
Daarna zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Voor Welberg zijn er zeker kansen om te scoren, Mats Meeusen, Dennis Luijks en Mitch Krens krijgen de mogelijkheid om het verschil te maken en de wedstrijd in het slot te gooien, helaas lukt dit niet. Maar ook HSC liet zich niet onbetuigd, tot twee keer toe kan de Welberg keeper, met katachtige reddingen zijn doel schoonhouden op een HSC inzet. Met de 3 – 3 eindstand op het scorebord, zit de wedstrijd erop en is het gezien het wedstrijd verloop, een terechte uitslag.

Thuis tegen Graauw

Aanstaande zondag 13 oktober 2019, speelt Sc Welberg 1 thuis tegen de voor haar onbekende tegenstander Graauw, aanvang wedstrijd om 14.30 uur op sportpark ’t Zandbaantje, Hoogstraat 15 te Welberg.

Door: Ad Bogers