Geen verrassing: bushalte Zuideinde verhuist naar rotonde Noordlangeweg

DINTELOORD – De actie van Dinteloorders ten spijt, verhuist de bushalte in het centrum van Dinteloord naar de rand van de kern, bij de rotonde aan de Noordlangeweg. Op maandag 15 februari begint daar de bouw van de nieuwe halte. Die wordt uitgevoerd in opdracht van gemeente Steenbergen door KWS uit Roosendaal.

“De provincie Noord-Brabant is verantwoordelijk voor het openbaar busvervoer. Uit nieuwe plannen blijkt dat zij de streekbussen sneller en betrouwbaarder wil maken. Om dat doel te bereiken, rijden over een paar jaar de streekbussen minder door kleinere kernen. Dit geldt ook voor Dinteloord. Halte Zuideinde past volgens de provincie niet bij deze plannen”, zo laat Danique van Tilburg namens de gemeente weten.

Halte ‘Noordlangeweg’

“Het is voor de gemeente Steenbergen belangrijk dat Dinteloord bereikbaar blijft per streekbus. Daarom wordt een nieuwe halte aangelegd aan de rotonde bij de Noordlangeweg. Noordlangeweg is ook de nieuwe naam van de halte. De gemeente laat de halte nu al aanleggen, omdat dit aansluit bij de plannen voor de Steenbergseweg”. De opzet is dat er zo min mogelijk overlast zal zijn voor het passerend verkeer.

Dienstregeling

Bij de halte aan de Noordlangeweg stoppen de streekbussen 111 (Bergen op Zoom – Roosendaal) en 310 (Bergen op Zoom – Rotterdam) en buurtbus 200 (Fijnaart – Dinteloord). De streekbussen 111 en 310 rijden vanaf medio maart niet meer naar het centrum van Dinteloord. De route van Buurtbus 200 wordt doorgetrokken naar de nieuwe halte Noordlangeweg en stopt ook bij de halte Dorus Rijkersstraat. In maart is er een nieuwe halte op het Raadhuisplein waar de buurtbus stopt in plaats van bij halte Zuideinde. De nieuwe dienstregeling start op 28 maart 2021 en is te zien via de reisplanners en www.arriva.nl/brabant.

Wanneer de halte in gebruik wordt genomen wordt later bekend gemaakt.

Foto: Een handtekeningactie van Dinteloorders die de bushalte aan het Zuideinde wilden behouden heeft niet het beoogde effect gehad.