Geen Ultraloop in Steenbergen dit jaar: aantal inschrijvingen dramatisch laag

STEENBERGEN – Er komt geen veertiende editie van de Steenbergse Ultraloop. De organisatie Steenbergse Ultrarun maakte gisteren bekend dat het evenement, dat voor zondag 13 mei gepland stond, niet doorgaat. Nadat vorig jaar de 24-uursloop vanwege tegenvallende belangstelling al werd afgelast, is dit jaar om dezelfde reden besloten het hele evenement af te blazen. Dat wil niet zeggen dat daarmee een einde komt aan een mooie traditie. “We moeten op zoek naar een nieuwe formule,” aldus voorzitter Peter Suijkerbuijk.

Spijtig vindt de voorzitter het zeker, al was het geen donderslag bij heldere hemel. “De afgelopen jaren liep het aantal deelnemers al hard terug. De inschrijvingen waren dit keer dramatisch slecht. We maken veel kosten om alles tot in de puntjes te regelen dus konden we niet langer wachten in de hoop dat het nog aan zou trekken. Bovendien sta je als organisatie dan ook in je hemd en geef je mensen niet de kans om zich nog elders in te kunnen schrijven.”

Trends

“Het lijkt erop dat er een Ultraloop-moeheid ontstaat,” analyseert Suijkerbuijk die daar als fervent ultraloper zelf overigens geen last van heeft. “Er zijn elders in het land ook al twee andere Ultralopen afgelast. Dat heeft naar mijn idee mede te maken met de populariteit van andere disciplines zoals Trials en Mudruns. Het zijn trends die het grote publiek op dit moment aanspreken.”

Aansluiten

Zelf heeft de organisatie niet de behoefte om zich daar bij aan te sluiten. “Dat soort ‘fun’-achtige lopen heeft niet onze voorkeur. We gaan liever op zoek naar een formule waarmee we bij onze bestaande Ultra-discipline kunnen blijven maar dan aangekleed met andere vernieuwende onderdelen.”

Ook worden de mogelijkheden onderzocht om aan te sluiten bij bestaande evenementen. “De Survivalrun of de Koos Moerenhout Classic bieden daarin best mogelijkheden. Het Evenementenplatform Steenbergen vroeg waarom we niet meer het centrum in trekken. Daar moeten we over nadenken en zullen we de komende tijd contact zoeken met organisaties.”