Geen KPJ-schuurfeest voor duizend bezoekers uit de hele regio

STEENBERGEN – Bingo’s afgelast, Bridgekampioenschap afgelast, Samen Eten gaat niet door . . . en dat geldt voorlopig ook voor het grote schuurfeest dat KPJ Steenbergen deze zaterdag wilde geven. Alle voorbereidingen ten spijt heeft het bestuur beslist dat het ook dit jaar volledig uitverkochte feest geen doorgang zal vinden. Stevig balen en hevige teleurstelling, maar ook zorgen zo blijkt.

“We hebben een uitvoerig gesprek gehad met de burgemeester. Het is ons niet verboden, maar wel ter overweging gegeven. Hoewel we er enorm van balen en ook flink zijn teleurgesteld hebben we toch besloten om ons schuurfeest af te gelasten”, zo vertellen Thom van der Riet en Milou Testers. Zij zijn respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van KPJ Steenbergen. “Burgemeester Van den Belt heeft ons het advies gegeven om ons evenement geen doorgang te laten vinden. Dat begrijpen we ook wel, duizend bezoekers wordt als grens gesteld en de leeftijdsgroep tussen de 18 en de 30 jaar is volgens ons niet de grootste risicogroep, maar de kans dat een besmetting vervolgens wordt doorgegeven aan anderen is wel aanwezig. Hoe moeilijk we dit ook vinden, we hebben een voor ons zware beslissing genomen”, stelt Thom van der Riet.

Voorbereidingen bijna al klaar

Milou Testers licht toe dat het bestuur – met daarin ook Monique Oostvogels, Dico Kardux, Elvira de Schutter, Jeffrey van Terheijden, Jochem Free en Sander Wezenbeek – al vanaf november in de weer is met de voorbereidingen van het drukbezochte feest. “Deze week hebben we de schuur van familie De Schutter aan de Dinteloordseweg 16 helemaal schoon gemaakt. De toiletwagens staan al klaar en we waren toe aan het regelen van de laatste zaken. De beveiliging en de EHBO waren geregeld. Showtime entertainment met dj Peer (Peter Vroon) was er helemaal klaar voor. Deze afgelasting is een fikse strop, naast de grote teleurstelling”.

Opbrengst hard nodig

Het tweetal hoopt nu dat het schuurfeest alsnog in juni of juli kan worden gerealiseerd. “De opbrengst hebben we als KPJ nodig om door het jaar tal van activiteiten te organiseren. Denk daarbij aan karten, kanoën, buggy rijden, cocktails maken en kleiduivenschieten. Daarnaast laten we bussen rijden naar feesten van onze collega KPJ’s. Geen feest, geen inkomsten. Dat is echt een probleem, want de financiële buffer die we hebben is nodig voor de viering van ons 100 jarig bestaan in 2022”.

Door: Peter Vermeulen