Geen kernbezoeken gemeenteraad dit jaar

STEENBERGEN – Er is besloten dat de gemeenteraad dit jaar niet op bezoek gaat in de kernen om met inwoners in gesprek te gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden onderzocht om binnen de corona-maatregelen toch op kernbezoek te gaan maar dat bleek lastig te zijn.

“Vorig jaar is er een nieuwe werkwijze toegepast waarbij de gemeenteraadsleden een vooraf bepaalde route lopen en stoppen bij bepaalde locaties waar inwoners wat over willen vertellen of vragen. Dat was naar ieders tevredenheid, maar als we nu in gesprek willen gaan en iedereen staat op 1,5 meter, zullen veel mensen er niets van meekrijgen.

Een andere opzet, waarbij alle kernen op één dag worden uitgenodigd op het gemeentehuis, is uiteindelijk ook gesneuveld, omdat het een te gestileerde setting zou worden waardoor uiteindelijk aan het doel voorbij wordt gegaan. Dan gaan we het vooral organiseren omdat het op de kalender staat, in plaats van dat het daadwerkelijk effectief is. We slaan het dus een jaartje over en vanuit de kernen is daar begripvol op gereageerd”, aldus raadsadviseur Robert Defilet.

Foto: Vorig jaar ging de gemeenteraad nog alle kernen langs, zoals hier in De Heen. Dit jaar kan dat helaas niet doorgaan vanwege corona.

Door: Nicole van de Donk