Geen Halloween drive-in op de Welberg

WELBERG – Een horrorscenario voor de stichting Ontspanning Voor Welberg (OVW). Door de aangescherpte coronamaatregelen kan de drive-in bioscoop die bedacht was als alternatief voor het traditionele ‘Halloween op de Helberg’ niet doorgaan.

Op 30 en 31 oktober zou de parkeerplaats van pension Stella Maris ingericht worden als drive-in bioscoop. Hier konden toeschouwers vanuit de veilige omgeving van hun eigen auto de film ‘The Game’ bekijken; een geheel eigen productie van OVW.

De kaartjes waren inmiddels zo goed als uitverkocht en alles was tot in de puntjes, corona-proof, geregeld. Althans tot 13 oktober, toen de overheid met een nieuwe reeks maatregelen kwam. Eén van die maatregelen was dat er geen evenementen meer plaats mochten vinden.

Heel erg jammer

Een klap in het gezicht voor de Welbergse organisatie die juist alles op alles had gezet om binnen alle corona-beperkingen toch een Halloween-activiteit voor iedereen te organiseren. “We zijn nog in overleg gegaan met de gemeente om te kijken of het toch echt niet kon,” vertelt Femke Martens van OVW. “De ambtenaren vonden het ook heel erg jammer dat het niet door kon gaan, maar het gaat gewoon niet. De strijd tegen corona is op dit moment belangrijker en daarvoor moet alles wijken, ook de leuke dingen.”

Geld terug of doneren

Omdat niet duidelijk is of en, zo ja, wanneer de film alsnog vertoond kan worden, heeft de stichting besloten de kaartkopers hun geld terug te geven. Zij kunnen er ook voor kiezen om het reeds betaalde bedrag aan de stichting te schenken als donatie.