Geen glas op straat toegestaan tijdens Steenbergs Bierfestival

STEENBERGEN – Liefhebbers zijn het erover eens: een speciaal biertje smaakt het lekkerst wanneer je dat uit een glas drinkt, niet uit een plastic bekertje. Zo had de organisatie van het eerste Steenbergs bierfestival op 22 september a.s. het zich ook voorgesteld, maar daar denkt de gemeente Steenbergen anders over. Te gevaarlijk, zo luiden de regels, en dus wordt het festival binnen in Grand café De Keuning gehouden, in plaats van ook buiten in de Wouwsestraat.

Voor partij Gewoon Lokaal! was de afwijzing van de vergunning voor het gebruik van glas buiten een reden om vragen te stellen in de Oordeelvormende vergadering van afgelopen woensdag. “Het hart en ziel bij zo’n evenement zit in het glas. Nu begrijp ik dat er normaal gesproken vanwege veiligheidsoverwegingen geen glas mag worden gebruikt, maar kan er niet op een creatieve manier naar deze vergunningaanvraag worden gekeken?”, zo stelde Maurice Remery namens de partij. 

Portefeuillehouder burgemeester Ruud van den Belt reageerde met het antwoord dat de politie het advies geeft om het niet te doen. “We hebben met de organisatie overleg gehad en hen voor de keuze gesteld om het of binnen te houden met glas, of buiten zonder’, aldus Van den Belt.

Geen zuipfestijn

Martijn Hagens, een van de organisatoren van het Bierfestival, baalt van de afwijzing. “Het is niet een zuipfestijn wat we organiseren maar een proeverij voor bierliefhebbers. Nu kiezen we voor plan B door het alleen binnen te houden. Voor een eerste editie is dat goed te doen, maar natuurlijk hopen we bij een eventueel vervolg het anders te kunnen organiseren. Het is namelijk wel mogelijk, bij soortgelijke bierfestivals in omringende gemeenten is glas soms toegestaan. Het is een kwestie van maatwerk. Wij willen graag meepraten om aan bepaalde voorwaarden te voldoen zoals extra mensen paraat hebben die direct kunnen opruimen mochten er glazen sneuvelen of extra toezichthouders”, aldus Hagens. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl