‘Gecoroniseerde’ activiteiten

STEENBERGEN – De organisatoren van de meeste activiteiten die dit weekend plaats zouden vinden in de gemeente Steenbergen, hebben besloten om deze tot nader orde uit te stellen.

Sport

Op voordracht van de KNVB zijn alle trainingen en wedstrijden tot en met 16 maart afgelast. De sportparken sluiten de poorten.

X-landers

De X-landers zouden aanstaande zaterdag naar Eindhoven afreizen om hun First Lego League project te presenteren in de strijd om de Benelux Innovation Award. De jurering van het project vindt nu op afstand plaats.

Samen eten

Wethouder Koos Krook zou op donderdag 12 maart aanschuiven bij het project ‘Samen eten’ in ’t Cromwiel maar moet het in plaats daarvan met een boterhammetje van thuis stellen.

Bingo

Ook de bingo-liefhebbers worden teleurgesteld. HSV De Kruisweel uit Kruisland en de Stichting Ontspanning voor Ouderen de Kleine Vos in Nieuw-Vossemeer hadden er allebei één op het programma staan, maar daar ging een kruis doorheen.

Gemeenschapshuizen

Gemeenschapshuis De Vossenburcht is vooralsnog het enige gemeenschapshuis in de gemeente Steenbergen dat de deuren gesloten houdt.

Tussen Thee en Diner

Aanstaande zondag zou het Matinee Tussen Thee en Diner weer plaatsvinden bij brasserie De Kaai, maar de organisatie heeft besloten een keertje over te slaan.

Kijk binnen bij bedrijven

Aanstaande maandag 16 maart zou wethouder Knop de aftrap van ‘Kijk binnen bij bedrijven’ geven bij Dawn Foods in Steenbergen. Vanuit preventief oogpunt is besloten dit niet door te laten gaan. Een flink aantal bedrijven dat bezoekers de kans wilde bieden om een kijkje in de keuken te nemen, heeft zich terug getrokken, maar zeker niet allemaal. Voor meer informatie: www.kijkbinnenbijbedrijven.nl

NL Doet

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart zou heel Nederland in beweging komen om vrijwillig de handen uit de mouwen te steken voor NL Doet. Veel klussen zijn echter afgelast of verzet door de aanbieders. Daaronder het opfrissen van de schooltuin van De Nieuwe Veste, en het laten ontwaken van de tuin bij het Thomashuis in Welberg, Voor meer informatie nldoet.nl

Foto-expositie

Hoewel de afgekondigde maatregelen vooralsnog tot en met 16 maart gelden, neemt Fotoclub Brabantse Wal geen enkel risico en heeft de expositie in brede school Het Podium tot nader order uitgesteld.

Sasso Montanari

Het Passieconcert dat kamerkoor Sasso Montanari in de Halsterse Quirinuskerk op zondag 29 maart zou geven is eveneens afgelast. Het koor besloot de komende weken ook geen repetities meer te houden.

Bridgekampioenschap

Ook de organisatie van het bridgekampioenschap Groot Steenbergen besloot geen risico te nemen en cancelde het bridgekampioenschap dat voor aanstaande zaterdag gepland stond in het dorpshuis van Dinteloord. De nieuwe datum zal in Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl worden bekend gemaakt.

AM de Jongtoneel

Vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag zou het AM de Jongtoneel de klucht ‘Baron van Niks tot Armoe’ op de Wagenhuisplanken brengen. Dat gaat dit weekeinde dus niet gebeuren. De voorstelling is uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Alzheimercafé

Alzheimer Nederland heeft besloten alle Alzheimercafés in de maanden maart en april te sluiten.