Geanimeerde sfeer op Beursvloer van Samen in de Regio

STEENBERGEN – Hoewel de animo van Steenbergse bedrijven, verenigingen en organisaties voor de initiatieven van Samen voor de Regio nog flink achterblijft bij de deelname in Bergen op Zoom, werd de zogeheten Beursvloer in ’t Cromwiel vanavond goed bezocht. Tijdens de bijeenkomst vonden diverse partijen elkaar. En daar is het toch allemaal om begonnen.

Samen in de Regio is een initiatief waarbij een stevig en maatschappelijk betrokken netwerk wordt gebouwd. Het platform werd in 2011 in Bergen op Zoom opgericht. Grote kartrekker van het platform is Anita Karremans. Zij weet zich thans gesteund door een team van enthousiaste medewerkers. En – zeker niet onbelangrijk – door een 130 tal partners: bedrijven, verenigingen, stichtingen, onderwijs en lokale overheid.

Het doel van Samen in de Regio is om de verschillende partners in dit gebied bij elkaar te brengen opdat ze elkaar met gesloten beurzen kunnen ondersteunen. De gevende partij toont op deze wijze een maatschappelijke betrokkenheid, de ontvangende partij wordt geholpen en levert vervolgens een tegenprestatie. De onderlinge afspraken worden door Samen in de Regio “matches” genoemd. In de afgelopen jaren zijn er al grote aantallen van deze matches gerealiseerd en deze aantallen blijven groeien.

Opening
 “Ik ben een trotse wethouder, die blij is dat ik u allen welkom mag heten. En trots op het feit dat we nu ook in Steenbergen een dergelijk evenement als deze beursvloer hebben. Dit is deels mogelijk gemaakt door ook Steenbergse partners, zoals ondermeer Sardonos Promoties, verantwoordelijk voor de catering en door slagwerkschool Brok, die voor een mooie opening van deze beursvloer zorgde”, zo sprak wethouder Cor van Geel in zijn openingswoord. Na hem was het de beurt aan de diverse partners om te zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen.

Tevreden
Anita Karremans van Samen in de Regio toonde zich tevreden over de opkomst. “Hoewel het grootste deel bestaat uit partners uit Bergen op Zoom, zien we ook Steenbergse gezichten. In totaal zijn zo’n 70 bedrijven en organisaties present en mogen we 115 contactpersonen verwelkomen”, aldus Karremans. Zij werkt er met haar ploeg hard aan om Samen in de Regio ook in deze gemeente van de grond te krijgen. En dat ging tot op heden moeizaam. Gemeente Steenbergen ondersteunt het initiatief. “Wij vinden dit initiatief belangrijk. En ik hoop dat ook in de toekomst veel lokale partijen elkaar op deze wijze zullen vinden”, stelt wethouder Van Geel.