Geanimeerde receptie bij jubilerend museum Holle Roffel

KRUISLAND – Sfeervol en geanimeerd. Deze twee woorden typeren de receptie die het bestuur van ambachts- en gereedschapmuseum De Holle Roffel vanmiddag hield. Tal van belangstellenden kwamen een kijkje nemen en brachten hun felicitaties over. Onder hen ook wethouder Cor van Geel.

De Holle Roffel is 25 jaar geleden opgericht door Dami Koevoets. De inmiddels 77-jarige Kruislander kwam bijna vijftig jaar geleden vanuit Oud Gastel naar het kerkdorp en was werkzaam in de bouw. Uiteindelijk belandde hij bij timmerfabriek Jacobs en hier kreeg hij ruimte voor zijn passie: het verzamelen en uitstallen van oude gereedschappen en werktuigen.

Bestuur
Inmiddels heeft Dami Koevoets assistentie van een zevental Kruislanders die zich alle nauw betrokken voelen bij het wel en wee van het museum. Naast voorzitter en secretaris Koevoets zijn dat penningmeester Jos van den Berg en de bestuursleden Jack Buijs, Piet Rommers, Jan Baselier, erelid – en tevens ook man van het eerste uur – Piet Vergouwen, Peter Kempenaars en Harrien Hasper (niet op de foto). De laatste twee heren zijn de techniekers in het team.

Foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl