Geanimeerde nieuwjaarsreceptie Ondernemend Steenbergen

STEENBERGEN – Gisteravond is de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Steenbergen in de toonzaal van Mangnus Park & Tuin Machines op Reinierpolder I druk bezocht. Het was een geanimeerde bijeenkomst die voldeed aan het doel: een ontspannen ontmoeting van leden en vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen OPS, RPS, ZLTO, Horeca Nederland afdeling Steenbergen en Rabobank. Ook het college van burgemeester en wethouders van Steenbergen was voltallig vertegenwoordigd.

Samen (net)werken. Dat was het motto van de bijeenkomst en dat is ook de bedoeling van de betrokken organisaties. “We zullen het vooral in deze tijd gezamenlijk moeten doen, daardoor staan we sterk. Ondernemers en gemeente moeten elkaar helpen en versterken. Een goed ondernemersklimaat is ook goed voor de werkgelegenheid, het onderwijs, de detailhandel en de horeca”, zo sprak OPS-voorzitter Stephan Verkaart namens de organisatie.

Hart onder de riem
Hij blikte kort terug op het afgelopen jaar. Opende met een kwinkslag naar voormalig wethouder Vincent van den Bosch, die op de nieuwjaarsreceptie van vorig jaar beloofde zich te zullen laten kaalscheren als er in de gemeente Steenbergen niet tal van positieve economische ontwikkelingen zouden zijn gerealiseerd. “Is er een kapper in de zaal”, zo vroeg Verkaart zich af. Om vervolgens heel serieus Vincent van den Bosch een hart onder de riem te steken. “We vinden het jammer dat we een wethouder hebben verloren die kwalitatief goed was, maar om andere redenen het veld heeft moeten ruimen. Er zijn veel raadsleden die van jou wat kunnen leren over ondernemerschap”, aldus de OPS-voorzitter.

Ondersteuning nodig
Verkaart stelde blij te zijn dat OPS een bijdrage heeft kunnen leveren aan de economische visie 2015-2020 en tipte een aantal gebeurtenissen aan uit het afgelopen jaar. Minder blij was men met de sluiting van de Zeelandweg Oost tijdens de reconstructie van de N257 en de commotie die hierdoor ontstond. Extra gemeentelijke aandacht vroeg de OPS-voorzitter voor de verdere uitbreiding van AFCNP, de problemen waarmee de Retail kampt en de gemeentelijke ondersteuning die de Promotie Steenbergen Steengoed hard nodig heeft om het winkelhart te laten bruisen. Woorden van lof waren er voor onder meer het initiatief van het IJsfestijn Steenbergen en de medewerking die daarbij werd verkregen. Ook de komst van veredelingsbedrijf Rijk Zwaan op het AFCNP is een opsteker.

Kansen
En: “Vanuit de bedrijven horen we regelmatig geluiden over kansen die er nog liggen. We vragen het gemeentebestuur om ruimhartig mee te denken in de bestemmingsplannen, met name de huisvesting. Belangrijk is dat daarbij alle belangen goed worden gewogen”, aldus Stephan Verkaart. Hij wenste alle aanwezigen namens de organisatie van de bijeenkomst een gezond, gelukkig en zeer succesvol 2016 toe.