Gat langs de Molenweg opgevuld: 7 woningen erbij in Couveringepark

STEENBERGEN – Het is een lijdensweg geweest. Nadat woningstichting Geertruidenberg (WSG) in zwaar weer kwam viel de bouw in het Couveringepark stil. De erop volgende crisis in de bouw deed er nog een schepje bovenop. Vervolgens was er een juridische strijd tussen ontwikkelaar en bouwer Aan de Stegge en WSG. Maar eindelijk is het dan zover: weer een stukje van Couveringepark wordt gebouwd.

Dit tot groot geluk van Regina en Niek Buijs die als eerste een twee-onder-een-kap woning kochten uit het rijtje van zes woningen aan de Molenweg. Op de hoek iets verderop wordt nummer zeven gebouwd. “Wij kochten in januari dit jaar. We hebben vervolgens moeten wachten, maar nu is het dan zover. De voorbereidingen voor de bouw zijn gestart”, vertelt Regina Buijs. Samen met haar kinderen Sven, Fleur en Yfke en Opa Jan en Oma Ineke Mans staan ze glunderend naar de eerste werkzaamheden te kijken. “De verkoop van de overige woningen is overigens snel gegaan. Binnen vijf maanden waren ze allemaal verkocht”. En nu is het wachten geblazen tot de bouw is afgerond. “Er wordt gesproken over november, december. Maar we hopen natuurlijk dat de bouw eerder klaar is. Onze hoop is zelfs september”.

Navraag bij Gert-Jan Oostwoude, projectleider bij Aan de Stegge, levert voor het gezin Buijs een leuk bericht op. Oostwoude geeft aan dat volgende week de boorpalen worden geleverd en de aan de feitelijke bouw wordt begonnen. “We verwachten in mei-juni te kunnen opleveren”, aldus de projectleider.