Galerie Gummarus: uit de kunst!

STEENBERGEN – Een veilingmeester had er zijn werk mee gehad, als hij al die kunstwerken van de leerlingen van de Gummarusschool had moeten verkopen. Op de basisschool, die gistermiddag werd omgedoopt tot Galerie Gummarus, konden ouders en andere belangstellenden de creatieve prestaties van de leerlingen komen bekijken. Speciaal voor deze gelegenheid was de rode loper uitgerold.

Alle kinderen van de Gummarus en de buitenschoolse opvang Breek-4U hadden hun uiterste best gedaan om de galerie te vullen. Tekeningen, schilderijen, sieraden, ‘pop-art’  van recyclebaar materiaal en een foto-expositie waren te bezichtigen.

,,Dit jaar hebben we gekozen voor het thema beeldende vorming,” aldus directeur Els Kooijmans. De cultuurwerkgroep heeft gezorgd dat de leerlingen les kregen van een kunstenares en leden van de fotoclub. ,,Het resultaat was dan ook verbluffend,’’ stelde Kooijmans trots.

Terwijl enkele leerlingen nog de laatste hand legden aan hun kunstwerk, kwamen de eerste bezoekers al binnen. Als beloning voor de gedane arbeid kregen alle kinderen een lekker ijsje; een aangename verrassing, toch zeker vanwege de zomerse temperaturen van gisteren.

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl